08 / 05 / 2024

şifahi dosya inceleme

şifahi dosya inceleme

Bilindiği üzere belediyelerin ilgili biriminden öğrenilebilen imar durumları Şifai, Yazılı ve Çizili imar durumu olmak üzere 3’e ayrılıyor. Peki, şifai imar durumu nedir? İşte yanıtı...

İstanbul Üniversitesi'nden Bingöl depremi inceleme raporu!

Bingöl depremiyle ilgili, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nün hazırladığı ön inceleme raporunda, "Gelecekte de yıkıcı depremlerin olması muhtemeldir" denildi. 

Şeker Finansal Kiralama'nın davasıyla ilgili yeni gelişme!

Şeker Finansal Kiralama, Egeli & Co Yatırım Holding A.Ş.  aleyhine açılan davada Asliye Ticaret Mahkemesine verilecek bir dilekçe ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yolu açık olmak üzere dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda oy birliğiyle karar verdi.

Gayrimenkul değerleme uzmanlarının imar dosyalarını inceleme işlerine erteleme!

Beşiktaş Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarının imar dosyalarını inceleme işlerine erteleme yapıldı. İmar işlem dosyalarının inceleme tarihi 6 Nisan'a kadar ertelendi...

Koronavirüs fırsatçılarına inceleme başlatıldı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), yeni tip koronavirüs gerekçe gösterilerek bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar ile ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında inceleme başlattı.

Ordu'da 12 binanın tahliye edildiği heyelan bölgesinde inceleme başlatıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi.İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik ekipleri olay yerinde inceleme başlattı...

Süleyman Soylu Elazığ'da konteyner kent kurulacak alanda inceleme yaptı!

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından evleri ağır hasar alan vatandaşlar için bölgede konteyner kent çalışmları başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da konteyner kent kurulacak alanda inceleme yaptı...

İzmir’de yıkılan Ada ve Göl gazinolarına Valilik'ten inceleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda gazinonun yıkımını gerçekleştirdi. Çevre Bakanlığı’ndan izin alınmadan yıkıldığını tespit eden İzmir Valiliği yıkımlarla ilgili ön inceleme başlattı.

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan mühürlü binalara inceleme!

Silivri açıklarında Perşembe günü meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra  yerel yönetimlerin inceleme yaparak hasarlı olarak değerlendirdiği ve mühürlenen binaların durumunu tespit için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 34 ilden uzmanları İstanbul´a gönderdi. 

En uygun konut kredisi dosya masrafı hangi bankada?

Bankaların faiz oranlarını indirmesiyle, sektörde adeta bir talep patlaması yaşandı. Peki en uygun konut kredisi dosya masrafı ücretleri hangi bankada?

Kocaeli'de icra takibi dosya sayısı ile haciz dosyası sayısı mecliste!

Son 3 yılda Kocaeli'de icra takibi yapılan dosya sayısı ile haciz dosyası sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kütahya'da hasar gören evlerde inceleme!

AFAD ekipleri, Kütahya'nın Günlüce köyünde hasar gören evlerde inceleme yaptı. Evlerinin yıkılma korkusu yaşayan bazı köylüler yakınlarına taşındı.

şifahi dosya inceleme Haberi

şifahi dosya inceleme

Şifai imar durumu nedir?

Şifai imar durumu, bir arsanın hangi alanda kaldığı, yola vb. alanlara terklerinin olup olmadıkları, kaç kat yapılaşmaya ve hangi yapı nizamına haiz olduklarını gösteriyor.


Belediyenin Plan ve Proje Müdürlüğünün Planlama Bürosuna tapu fotokopisi ile gelen vatandaşlar arsalarının hangi alanda kaldığı, yola vb. alanlara terklerinin olup olmadıkları, kaç kat yapılaşmaya ve hangi yapı nizamına haiz olduklarını öğrenebilirler.


Buna karşın bazı belediyeler, sınırları içinde kalan ve Uygulama İmar Planı bulunan parsellerin İmar Durumu hakkında genel bilgileri İnteraktif İmar Durumu Sorgulama sayfasından sorgulatma imkanı sunuyor.


Bu sistemde İmar arşivinin dijital ortamda kayıt altına alınarak oluşturulan elektronik arşiv sistemiyle dosyaları fiziksel olarak arşivden çıkarmaya gerek kalmaksızın, dosyalara hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşılması sağlanmıştır. 


Ayrıca bu sistem ile “şifahi dosya inceleme” birimiyle vatandaşın da...