02 / 05 / 2024

sigara içen komşuyu evden attırmak mümkün mi

sigara içen komşuyu evden attırmak mümkün mi

40 yıldır oturduğu evinde sigara içen ve bu nedenle komşularını rahatsız ettiği için evinden çıkarılmak istenen 75 yaşındaki Friedhelm Adolfs adlı kiracı, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'ne açtığı davayı kaybetti...

Suni olarak şişen emlak fiyatlarının patlaması bekleniyor!

Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Ercağ yaptığı açıklamada "Sahte ve suni olarak şişen emlak sektörünün patlayacağı belli. 50-55 bin sterlin olan konutlar 200 binin üzerine çıkarken, 20 bin sterlinlik arazi 300 bine kadar dayandı” dedi.

En ucuz sıfır otomobil fiyatları belli oldu! İşte herkesin merak ettiği o liste...

Bir çok otomobil markası yeni kampanyalı fiyatlarını açıklamasının ardından vatandaşlar heyecanlandı. Araba almak isteyen binlerce kişi en ucuz otomobillerin hangisi olduğunu araştırıyor. İşte herkesin merak ettiği o liste...

Kira krizine çözüm önerisi: Şişen fiyatları indirmek vergilendirmeyle olur!

Türkiye'de son iki senede kira fiyatları uçtu. Şişen kira fiyatlarının dengeye oturması için öneride bulunan Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, yüksek vergiye dikkati çekti. 

Pandemide patladı! Şimdilerin en popüler konaklama yolu: İşte fiyatları

Pandemi sonrası kiralık villalar resmen yeni bir sektör oldu. Antalya'da kişi sayısına ve konseptlerine göre 7 günlük fiyatları 17 bin ile 200 bin lira arasında değişen lüks villalar, yaz sezonunda yoğunluk yaşıyor. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatlarında yükseliş sürecek! İşte altına yatırım yapmanın en kolay yolu!

Dünya genelinde değişen makro ekonomik koşullar nedeniyle altın cazip bir yatırım aracı olarak ön planda. Altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisi devam ederken, Tether Gold da fiziki altın tasarrufuna kıyasla yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor.

20 TL'ye merdiven dayayan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Dev banka peş peşe açıkladı!

Gümüş fiyatları, Merkez Bankası faiz kararından sonra hızla yükselmeye başladı. 20 TL seviyesine kadar yaklaşan gümüşün ne kadar olacağı merak ediliyor. 20 TL'ye merdiven dayayan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Dev banka peş peşe açıkladı.

Euro/TL'de yeni rekor! Yastık altında 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçen euro/TL kuru bugün yeni rekora imza attı. 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı.

Gümbür gümbür gelen dolar kurunda son dakika! Doların geleceği en yüksek rakam tek tek açıklandı! Doları olanlar dikkat!

Gümbür gümbür gelen dolar kurunda son dakika... Doların geleceği en yüksek rakam tek tek açıklandı... Doları olanlar aman dikkat...

Dolarda yangın yeri! Dolar yeni rekorunu kırdı! Doların geleceği en yüksek rakam açıklandı!

6 Haziran Salı günü dolar/TL kuru yakından takip ediliyor. Bugün dolar yeni rekorunu kırdı. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi? Doların geleceği en yüksek rakam açıklandı!

Dolarda yeni rekor! Doların geleceği en yüksek rakam belli oldu! Son dakika dolar gelişmesi

Dolar/TL kuru haftabın ilk işlem gününe 21,12 lira ile başladı. Dolarda Kabine sonrası yeni rekor görülürken, doların geleceği en yüksek rakam belli oldu. Son dakika dolar gelişmesi.

Euro dolar güç kazanmaya devam ediyor! Euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı! 1 Eurosu bile olanlar hemen baksın

Almanya Üretici Fiyat Endeksinin beklentiden yüksek gelmesi, euroyu güçlendirdi. Avrupa Merkez Bankası şahin duruşuna devam ederken euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı. 1 eurosu bile olanlar hemen baksın.

Seçimden sonra doların geleceği en dip ve en yüksek rakam belli oldu! 2 senaryodan sonra dolar tam bu kadar olacak

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala doların ne kadar olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Dolar seçimden sonra düşer mi, yükselir mi? Seçimden sonra doların geleceği en dip ve en yüksek rakam belli oldu! 2 senaryodan sonra dolar tam bu kadar olacak.

Atak yapan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Kuyumcular o tarihte dolup taşacak

Gümüş fiyatları 18 lira seviyesine kadar yükseldi. Gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gümüşün geleceği en yüksek rakamı tarih vererek açıkladı.  Kuyumcular o tarihte dolup taşacak.

sigara içen komşuyu evden attırmak mümkün mi Haberi

sigara içen komşuyu evden attırmak mümkün mi


Almanya'da komşularının dumandan rahatsız olması durumunda sigara içen kişilerin kira sözleşmelerinin feshedilebileceğine hükmedildi.


40 yıldır oturduğu evinde sigara içen ve bu nedenle komşularını rahatsız ettiği için evinden çıkarılmak istenen 75 yaşındaki Friedhelm Adolfs adlı kiracı, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'ne açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, ev sahibini haklı bularak kiracı Friedhelm Adolfs'un evi boşaltmasına karar verdi. Ancak mahkeme temyiz yolunu açık bıraktı.


Geçen yıl bölge mahkemesine dava açan Adolfs, bu davayı da kaybetmiş ve bir üst mahkeme olan eyalet mahkemesine müracaat etmişti. Bölge mahkemesinin kararında, sigara içen kişinin defalarca uyarılmasına rağmen evini havalandırmadığı ve sigara kokusunun diğer insanların sağlığına zarar verdiğini belirterek ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesini haklı bulmuştu. Kararda, kişilerin evlerinde sigara içebileceğini ancak çevredeki insanların bundan rahatsız olmamaları gerektiği ifade edilmişti.


Adolfs geçen yılki...