28 / 04 / 2024

sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek

sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Maketten satışa sınırlama getiren hükümet, onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımları artırıyor.

Sönmezler Dizayn Müteahhitlik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Haf. Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dudullu Şb. açıldı!

Sönmezler Dizayn Müteahhitlik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Haf. Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dudullu Şb. bugün Ümraniye'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Önder Sönmez ve Nurettin Sönmez ortaklığında açıldı.

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

İngiltere'de yaşayan genç mucit 5 yılda çelik sığınak inşa etti!

İngiltere'de yaşayan genç mucit, evinin arka bahçesinde sığınak inşa etti. Yapımı 5 yıl süren sığınakta yok yok...

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına yakalanmak istemeyen zenginler sığınak arayışına girdi. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar 8 milyon 350 milyon dolara satılıyor.

Yeni müteahhide metrekare sınırı geliyor!

Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Önüne gelen inşaat yapamayacak” açıklamasıyla yapılacak yeni düzenlemenin sinyalini vermişti. Düzenleme ile yeni müteahhide metrekare sınırı geliyor, müteahhitler 9 sınıfa ayrılıyor...

Korkak zenginler sığınak yaptırıyor!

Zenginleri ölüm korkusu sardı. Sığınak yaptıran zenginlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Psikologlar, "Zenginler, fakirlere göre ölümden daha çok korkar. Sığınak da bu korkunun nedeni" diyor..

Suriye'de sığınak yapımı hız kazandı!

Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerde yaşayan ve ateşkesten umudunu kesen halk, Beşşar Esed rejimi ve müttefiklerinin bombardımanından korunmak için sığınak yapımına yöneliyor.

800 metrekarelik sığınak, 390 bin Euro'ya satıldı!

İsveç Sivil Savunmasının mülkiyetindeki 800 metrekarelik betonarme sığınak, yaklaşık 390 bin euroya satıldı.

Müteahhide verilen binada mülkiyet hakkı nasıl korunur?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında 'İmza mecburi değil' başlığıyla okuyucusunun sorusunu yanıtlıyor. Müteahhide verilen ev hakkında bilgi veren yazısı...

Otopark ve sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek?

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Maketten satışa sınırlama getiren hükümet, onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımları artırıyor.

Sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere ne ceza verilecek?

EKONOMİ yönetimi, İmar Kanununda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımlar artırılıyor.

Apartmanlarda sığınak kullanımı zorunlu mu?

İnsanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa ediliyor. Peki, apartmanlarda sığınak kullanımı zorunlu mu?

Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Kat malikleri kurulunun oybirliği kararı ve mülki amirin izniyle, bina veya tesisin işletme veya kullanma bütünlüğünü bozmadan ortak alanlar kapsamında kalan farklı şekilde değerlendilir mi? Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek Haberi

sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Maketten satışa sınırlama getiren hükümet, onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımları artırıyor. İdari para cezaları üç kat artırılırken, hapis cezası ve belli bir süre yetki belgelerinin iptali öngörülüyor. Bunun yanı sıra yatırımlara destek için de imar kanununda değişiklik yapılıyor. Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından yeni teknoloji getiren, katma değeri yüksek yatırımlara yönelik hazırlanan imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek. 


Yaptırımlar artıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanılığı'nın iş dünyası ile birlikte hazırladığı tasarı yatırımları destekliyor, konut satışlarında alıcı ile müteahhit arasındaki sorunlara çözüm üretirken, usulsüz satış yapanlara yönelik yaptırımları da artırıyor. Öncesi yasada tanımı yapılmayan net alan, brüt alan, eklenti ve taban alanı tanımları yeniden yapılıyor. Satış sözleşmesi yapılan...