11 / 05 / 2024

Sıhhiye Otoparkı ruhsat

Sıhhiye Otoparkı ruhsat

Ankara'daki Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ruhsatı olmadığı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlendi. Bin 200 araç kapasiteli otopark, 13 ay sonra yeniden kapatıldı. 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım'ın ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO, Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada yapı ruhsatı alınan bağımsız bölüm sayısı açıklandı. 

13 şehir hastanesinde ruhsat süreci tamamlanmadan inşaat başladı iddiası!

Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alan 13 şehir hastanesinde arsa tahsis ve ruhsat süreçleri bitirilmeden yapım işine start verildi. Buna rağmen tamamlanamayan hastaneler için “süre uzatımı ödemesi” de gerçekleştirildi.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 88,4 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2020 senesine göre yüzde 88,4 arttı.

Atakule Alışveriş Merkezi'nin kulesi hizmete açılıyor!

Atakule GYO'ya ait Atakule Alışveriş Merkezi'nin alçak kütle bölümünün yeniden inşa süreci tamamlandı. Ruhsat onay süreci de tamamlanan kulenin faaliyete geçeceği açıklandı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı!

Merakla beklenen yapı izin istatistiklerine göre yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı...

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 64 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2019'a göre yüzde 69,4 arttı.

İzmir Konak'ta ruhsat süreci hızlandı!

İzmir'in Konak Belediyesi, hem Kovid-19 sebebiyle geçilen dönüşümlü mesai sistemine hem de İzmir depremi sonrasında başlayan zorunlu taşınma sürecine rağmen daha hızlı ruhsat vermeye başladı.

Alanya Belediye Meclisi'nden tesis inşası için onay çıktı!

Alanya Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısında, otopark, kapalı pazar alanı, sinema, kütüphane ile daha pek çok imkânı barındıracak tesisin inşası için onay kararı verildi.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 73,7 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, ocak-eylül 2020 döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 73,7 arttı.

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,5 artış gösterdi.

Otopark Yönetmeliği virüs engeline takıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği koronavirüs pandemisi nedeniyle yeniden ertelendi.

Sıhhiye Otoparkı ruhsat Haberi

Sıhhiye Otoparkı ruhsat

Bir yıl süren bakım çalışmalarından sonra 2017 yılının Temmuz ayında hizmete açılan Ankara Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ruhsatsız çıktı. Bin 200 araç kapasiteli otopark, 13 ay sonra yeniden kapatıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kapatılan otoparkın girişinin önüne önceki gün beton bariyer koydu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konu ile ilgili olarak ruhsat alınana kadar otoparkın kapalı kalacağını açıkladı.

Otoparkın 1 yıl sonra yeniden kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar “Daha önce de bir yıl kapalı kalmıştı ve araba park edecek yer bulamamıştık. Araçları yol kenarlarına bıraktığımızdan trafik alt üst olmuştu. Sorun bir an önce çözülmeli ve otopark açılmalı” şeklinde...