01 / 05 / 2024

Siirt hes açılış

Siirt hes açılış

Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi..

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Siirt Üniversitesi'nde Sevgi Mağazası'nın açılışı yapıldı!

Siirt Üniversitesinde Kızılay ile üniversitenin işbirliğiyle kurulan Sevgi Mağazasının açılışı yapıldı. İhtiyaç sahipleri Sevgi Mağazasından, belirlenen limitler doğrultusunda istedikleri ürünleri ücretsiz olarak alabilecek.

Tokat Erbaa'da Tepekışla Barajı ve HES açıldı!

SANKO Holding’in, Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkii Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Erzincan Bağıştaş 1 Barajı ve HES’in açılışı yapıldı!

Recep Tayyip Erdoğan tarafından 99 Baraj ve HES açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile Ankara’ya bağlanan Süleyman Kahraman, Erzincan İliç’te Bağıştaş 1 Barajı ve HES Santralinin açılışını Erdoğan ile birlikte yaptı.

Türkiye genelinde 99 baraj ve HES açıldı!

HES düzenlenen törenle hizmete alınıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen törende açılışı yapılan HES ve baraj sayısı 99 olarak açıklandı. Söz konusu tesislerin ekonomiye katkısı 1,1 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 99 adet HES'in açılışını yapacak!

Türkiye genelinde özel sektör tarafından yapımı tamamlanan 99 adet hidroelektrik santral (HES) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da gerçekleştirilecek toplu açılış merasimi ile hizmete alınacak.

Çorum Kargı Kızılırmak HES açıldı!

Statkraft'ın Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali'nin açılışında konuşan Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını belirtti.

Pembelik Barajı ve HES projesi için açlık grevi!

Dersim ile Elazığ arasında 2008 yılında yapımına başlanan ve mahkeme kararına rağmen su tutan Pembelik Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği Arduç ailesi açlık grevine başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te toplu açılış yapacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Siirt'te gerçekleştirilen yatırımların toplu açılışını yapacak. Erdoğan, kentte toplam yatırım bedeli 160 milyon lira olan 54 projeyi törenle hizmete açacak.

Alman Sanatçılar Akademisi 30 Ekim'de açılıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı"nda görevli  Devlet Bakanı Cornelia Pieper, İstanbul"da inşaatı süren Alman Sanatçılar  Akademisi"nin açılışının 30 Ekim 2011 tarihinde yapılacağını söyledi

KTO Karatay Üniversitesi 7 Ocak 'ta açılıyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin  Üzülmez, KTO Karatay Üniversitesi"nin açılışını TBMM Başkanı Mehmet Ali şžahin"in yapacağını bildirdi  

Türk Telekom Arena'nın açılışını De Boer yapacak!

Cim-Bom"un Seyrantepe'deki yeni stadı Türk Telekom Arena"nın 15 Ocak"taki açılışında karşılaşacağı Ajax"ın hocası Frank De Boer tarihe geçmek istiyor

Erzincan'da havaalanı açılışı yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın katılımıyla havaalanını ve Erzincan"a kazandırdıkları onlarca eserin toplu açılışını yapacaklarını belirterek, 'Erzincan çok görkemli bir bayram yapacak' dedi.

Siirt hes açılış Haberi

Siirt hes açılış

Bölge insanına istihdam alanı da sağlayacak projenin Ilısu HES'ten sonra Dicle Nehri ve kolları üzerinde kurulu ikinci en büyük HES olacağı değerlendiriliyor. Norveç Büyükelçisi Kanavin: "Çetin HES Barajının yapımı konusunda Norveç'e şans verilmesinden dolayı gurur ve onur duyuyoruz"


Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce Norveç Statkraft firmasınca yapımına başlanan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) bu yıl işletmeye açılacağı bildirildi.


Yaklaşık 700 milyon dolarlık bir yatırımla, 517 megavat kurulu güce, 1 milyar 400 bin kilovat saat üretim kapasitesine sahip santralin dünyanın en büyük asfalt çekirdekli kaya dolgulu proje olduğu belirtiliyor.


Botan Çayı üzerine kurulacak 6 santralden biri olan Çetin HES'in tamamlandığında Ilısu HES'ten sonra Dicle Nehri ve kolları üzerinde kurulu ikinci en büyük HES olacağı değerlendiriliyor.


- "Su kaynakları açısından çok zengin bir bölge"


Siirt'e...