05 / 05 / 2024

Siirt okul projeleri

Siirt okul projeleri

Siirt'te önceki yıl 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen saldırılarda tahrip edilen okul ve kütüphanelerin yerine yenileri inşa ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 14 okulun yapımının tamamlandığına ve 16 okulun inşaatının sürdüğüne dikkati çekti.

TOKİ Ordu Akkuş okul projeleri 7 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Ordu'da yeni okullar inşa edecek. Projenin ihalesi 7 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

TOKİ Adıyaman okul projeleri ihalesi bugün!

Adıyaman İli Merkez İlçesi 16 Derslikli Zeynep Turgut Ortaokulu, Gölbaşı İlçesi 8 Derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve 12 Derslikli Mimar Sinan İlkokulu inşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Aydın Buharkent'e okul ve pazaryeri müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçeye 24 derslikli okul ve kapalı pazaryeri kazandıracaklarını söyledi. Erol, beklenen projeleri hayat geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Adana'da 21 yeni okul inşa edilecek!

AB mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 21 okul inşa edilecek.

Siirt Defterdarlığı'ndan 8.5 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Siirt Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 8 arsaya karşılık 3 ilköğretim okul binası inşaatı ihale ediliyor. İhale 17 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Hakan Altun, Siirt'te okul yaptıracak!

Ünlü şarkıcı Hakan Altun, memleketi Siirt'te dedesinin adını taşıyacak 18 derslikli ilkokulun yapımına 1 milyon lira destek verecek

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Beylikdüzü'ne iki yeni okul geliyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Beylikdüzü’ne 2 yeni okul kazandıracaklarını müjdelediği Yakuplu ve Gürpınar’a yapılmaya başlanan okul projeleri hızla devam ediyor.

Siirt'te 45 okul kapatıldı!

- Siirt merkez ve ilçelerinde FETÖ bağlantılı 45 okul, vakıf ve dernek mühürlendi. 45 okul, vakıf ve dernekte devir işlemlerine başlandı.

Siirt'te okullar yeniden inşa ediliyor!

Siirt'te önceki yıl 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen saldırılarda tahrip edilen okul ve kütüphanelerin yerine yenileri inşa ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 14 okulun yapımının tamamlandığına ve 16 okulun inşaatının sürdüğüne dikkati çekti.

İstanbul'daki 31 tarihi okul restore ediliyor!

Kabataş, İstanbul Erkek, Çamlıca Kız gibi gözde liselerin de aralarında yer aldığı İstanbul'daki 31 tarihi okul 202 milyon 831 bin TL'lik dev bir bütçeyle restorasyona alınıyor. Anıtlar Kurulu projeleri onayladı. 13 okulda restorasyon başladı.

Siirt'te 25 okul onarılıyor!

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, 25 okulun tadilattan geçirildiğini bildirdi. Suay,okulların 2015 -2016 eğitim öğretim yılına hazır olması için çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Siirt okul projeleri Haberi

Siirt okul projeleri

Olaylarda tahribata uğrayan yerler, devletin sağladığı imkanlarla bir bir onarılarak yeniden hizmete açılırken birçok ilde zarar gören kamu binalarının yerine fazlasıyla yenileri yapılıyor.


Siirt'te İl Halk Kütüphanesi ve 13 okulun yanı sıra, Halk Eğitim Merkezi, 4 sağlık merkezi, bir acil sağlık istasyonu ve erkek öğrenci yetiştirme yurdunun zarar gördüğü saldırıların yaraları da devlet tarafından sarılıyor. Saldırılarının büyük zarara neden olduğu Siirt'te hasar gören 13 okuldan 11'i onarıldı, 14 yeni okul yapıldı ve 16 okulun da inşaat çalışmaları sürüyor.


Olaylarda yanan Siirt İl Halk Kütüphanesi'nin yerine Kültür ve Turizm Bakanlığınca eskisinden 5 kat büyük ve 5 katlı bir kütüphane yapılması için de çalışmalara başlandı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte 7 zenginleştirilmiş kütüphane hizmete alındı, 3 kütüphane için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, kentte...