27 / 07 / 2024

siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Cami

siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Cami

Siirt'te yer alan 12 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi gerçekleştirilen restorasyonun ardından ibadete açıldı

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

Siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi açıldı!

Siirt'te yer alan 12 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi gerçekleştirilen restorasyonun ardından ibadete açıldı

Siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi ibadete açılacak!

Siirt'te yer alan 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Cami yeniden ibadete açılacak.

Bodrum Jumeirah Bodrum Palace el değiştirdi!

Muğla Bodrum'da Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum tarafından 2 yıl önce işletmeye başlayan Jumeirah Bodrum Palace el değiştirdi. Paramount Pictures, işletmeyi devraldı.

Dubai'de 3D yazıcıdan inşaat dönemi başladı!

Dubai emiri Şeyh Muhammed bin Rashid el Maktum, 2030'a kadar ülkedeki binaların yüzde 25'inin üç boyutlu yazıcılar aracılığıyla inşa edileceğini duyurdu. Şeyh, twitterdan "Bugün Dubai 3D Yazıcı Stratejisi'ni uygulamaya koyduk." mesajını yayınladı.

Crystal Towers projesini Türk mimarlar yapacak!

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşit El Maktum’un kayınpederi Musabbeh Raşit El Fattan, cadde kotunda mağazalar, sağlık ve spor tesisleri de olan ‘Crystal Towers/Kristal Kuleler’ projesini Türk mimarlara emanet etti.

Raşit El Fattan, Crystal Towers'ı Türk mimarlara yaptıracak!

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşit El Maktum’un kayınpederi Musabbeh Raşit El Fattan, cadde kotunda mağazalar, sağlık ve spor tesisleri de olan ‘Crystal Towers/Kristal Kuleler’ projesini Türk mimarlara emanet etti.

TOKİ Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binası ihalesi 29 Eylül'de!

TOKİ Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Hizmet Binası yapım işi ihalesi 29 Eylül 2015 Salı günü saat 14.30'da gerçekleşecek.

Kırklareli Balışeyh'teki 10 dönümlük arazi park olacak!

Kırklareli Balışeyh ilçesinde bir köyde 10 dönümlük arazi parka dönüştürecek. Kaymakam Yusuf Yıldırım ve beraberindekiler, Işıklar köyü ziyaret ederek, park alanında incelemelerde bulundu.

2006 yılında Şeyh Maktum, Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarına başladı!

2006 yılında Dubai Emiri Şeyh El Maktum, Türkiye'de 120 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımına başlamış. El Maktum'un sahibi olduğu Dubai İnşaat, Gürpınar'da denize nazır bölgede 120 villa yaptıracakmış.

Siirt'te Haziran ayında 173 konut satışı oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) Siirt Bölge Müdürlüğü, Siirt'te, Haziran ayında 173 konutun satıldığını bildirdi.

Siirt'e modern fıstık işleme tesisi yapılacak!

Siirt’te, ’Entegre fıstık işleme tesisi projesi’ çerçevesinde 30 milyon lira bütçeyle dünyanın en çağdaş 5 fıstık tesisinden birinin kurulacak olması fıstık üreticilerini heyecanlandırdı.

Siirt'in cas evleri ilgisizlikten yıkılıyor!

Siirt’in kendine özgü mimarisiyle, yaklaşık 30-40 yıl öncesine kadar bile yapılan bir çeşit alçı ‘horasan harcı’ olarak bilinen ‘cas’ kireç taşı üretiminden yapılan tarihi evler, bugün ilgisizlik karşısında yıkılıyor.

siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Cami Haberi

siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Cami


Siirt'te Vakıflar Genel Müdürlüğünün kültür ve tescil envanterindeki 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi, restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı. 


Restorasyonu tamamlanan Vakıflar Genel Müdürlüğünün kültür ve tescil envanterindeki 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi'nin açılışı amacıyla düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim'i tilavetiyle başladı.


İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, törende, kentin ilim, kültür ve medeniyet şehri olduğunu söyledi.


Kentin ilim, kültür ve medeniyet noktasında önemli olduğunu aktaran Taşkın, şöyle konuştu: 


"Güzel camimizi restorasyonundan sonra ramazan arifesinin bereketiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ve burada meftun bulunan Allah dostunun manevi huzurunda tekrar açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ecdadımız bu camileri içine ruhunu da katarak yapmış. İnşallah bize de buraların ruhunu yalnız...