03 / 05 / 2024

Şile kalesinde restorasyon çalışmaları başarısız bulundu

Şile kalesinde restorasyon çalışmaları başarısız bulundu

Restorasyondan sonra 'çizgi film kalesi'ni andıran tarihi yapı için Kültür ve Turizm Bakanlığı inceleme başlattı.Yaklaşık 2000 yıllık kaleye çimento ile restorasyon yaptılar.

Ateş Tures Ortak Girişim İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ateş Tures Ortak Girişim İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Tiga Yapı Restorasyon Mimarlık Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tiga Yapı Restorasyon Mimarlık Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Çağlar Bulut tarafından kuruldu. 

Hm Global İnşaat Mühendislik Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hm Global İnşaat Mühendislik Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hamdullah Sakınç tarafından kuruldu.

Etrm Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Etrm Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Tunçbağ tarafından kuruldu. 

Kanuni'nin mirasına restorasyon tehdidi!

Kanunu Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Yatağan ilçesinde yaptırdığı mescit, han ve köprünün restorasyon çalışmaları, proje ile yapım aşamasında ortaya çıkan farklılıklardan dolayı durduruldu. 

Neyma Restorasyon Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neyma Restorasyon Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Doret Bardavit tarafından kuruldu. 

Acanthus Sanat Ve Restorasyon Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acanthus Sanat Ve Restorasyon Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Onursal Mahioğlu ve Muzaffer Demirci ortaklığında kuruldu. 

Nero Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nero Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk Parlak tarafından kuruldu.

Poyraz Restorasyon Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Poyraz Restorasyon Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta Yaşar Seferoğlu tarafından kuruldu. 

Altunkaynak Restorasyon Yayıncılık Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altunkaynak Restorasyon Yayıncılık Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Ezgi Altunkaynak tarafından kuruldu. 

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Hsn İzolasyon Ve Yalıtım Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hsn İzolasyon Ve Yalıtım Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Haluk Hasanoğlu tarafından kuruldu.

Aksamaz Restorasyon İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksamaz Restorasyon İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Rasim Aksamaz tarafından kuruldu. 

Şile kalesinde restorasyon çalışmaları başarısız bulundu Haberi

Şile kalesinde restorasyon çalışmaları başarısız bulundu

Çizgi film kalesini andıran tarihi yapı için Kültür ve Turizm Bakanlığı inceleme başlattı. İstanbul 6 Numaralı Koruma Kurulu ile İstanbul Rölöve Anıtlar Müdürlüğü uzmanlarından oluşan bir heyet kaleyi yerinde incelemeye gidiyor.

2 KEZ ONARILMIŞ

Şile’de Cenevizlilerden kalan Ocaklı Ada’nın üzerinde yer alan 2 bin yıllık kale Şile’nin simgesi niteliğindeydi. Beyaz renkli kireç taşları kullanılarak inşa edilmiş olan bu kale 12 metre yüksekliğindedir. Saldırı amaçlı mı yoksa gözetleme kulesi olarak mı inşa edildiği hâlâ tartışmalı olan tarihi kaleyi Bizans İmparatoru Andronikas tarafından yaptırıldığı da kaynaklarda belirtiliyor. Uzun yıllar içinde kalenin iki kez onarıldığı biliniyor. Önce Bizanslılar sonra da Osmanlılar kaleyi gözetleme amaçlı kullanabilmek düşüncesiyle onarımdan geçirmişler.

KURUL DENETİMLİ

Son yıllarda ise definecilerin talanına uğrayan tarihi kale Şile Belediyesi tarafından Bekiroğlu inşaata restore (!) ettirildi....