17 / 05 / 2024

Silifke fidan

Silifke fidan

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile KKTC Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ceviz, mavi servi, kara çam, akasya, palmiye, karabiber, okaliptustan oluşan 30 bin fidan, tırlara yüklenerek yavru vatana gönderildi.

Fidan Property Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Fidan Property Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Gızgayıt Sadıgova tarafından kuruldu.

Mersin Silifke'de arazi kavgası: 2 yaralı!

Mersin Silifke'de kardeşler arasında yaşanan arazi kavgası sonucunda 2 kişi av tüfeğiyle yaralandı.

TOKİ Silifke'de zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi yarın!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 13:30'da yapılacak.

TOKİ Silifke'de zemin etüt raporu hazırlatacak!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi 20 Ekim 2020 tarihinde saat 13:30'da yapılacak.

Silifke için acele kamulaştırma kararı!

Silifke İli sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Silifke'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin İli, Silifke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silifke Belediyesi'nden 'dar gelirliler için ucuz konut' müjdesi!

Mersin Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, dar gelirli aileler için sosyal ve ucuz konut müjdesi verdi.

Mersin Silifke'de inşaatta beton kalıbı çöktü: 3 yaralı!

Mersin'in Silifke ilçesinde bir inşaatta beton kalıbının çökmesi sonucu 3 işçi yaralandı. Yaralılar Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı...

Silifke Kargıcık Bölgesi'ne 1.800 odalı tesis geliyor!

Mersin ilinin Silifke ilçesindeki Kargıcık Bölgesi'nde tamamını tek bir işletmenin üstleneceği, 400 dönüm arazi üzerinde, 1800 odalı tesis kurulacak...

Şanlıurfa Haliliye'de yeni yapılacak binalar için fidan dikme zorunluğu!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde , temeli atılacak tüm yeni yapılar için belirlenen miktarda fidan dikme zorunluluğu getirtildi...

Mersin Silifke'de 8.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Silifke İcra Dairesi Müdürlüğü, Mersin İli, Silifke İlçesi, Kapızlı Mahallesi, 0 ada, 33 parselde yer alan arsanın hissesini 8 milyon 930 bin 729 TL'ye icradan satıyor...

Silifke Belediyesi'nden 19.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Mersin İli Silifke Belediye Başkanlığı, Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 19 milyon 850 bin TL olarak belirlendi. 

Mersin Silifke'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin’in Silifke ilçesinde, ilçe sınırları içerisinde bulunan, emniyet ve sağlık açısından risk taşıyan metruk binalar yıkılıyor.

Silifke fidan Haberi

Silifke fidan

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından KKTC’ye bedelsiz 30 bin fidan gönderildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile KKTC Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ceviz, mavi servi, kara çam, akasya, palmiye, karabiber, okaliptustan oluşan 30 bin fidan, tırlara yüklenerek yavru vatana gönderildi.


Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, fidanların Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile KKTC hükümeti arasında orman ve ormancılık araştırmaları konusunda işbirliğinin geliştirilmesi ve genişletilmesi amacıyla imzalanan protokol kapsamında gönderildiğini kaydetti.


Daha önce de çeşitli türlerden 10 bin fidanın KKTC'ye gönderildiğini hatırlatan Aslan, yavru vatanın daha yeşil bir görünüme kavuşması amacıyla fidan göndermekten mutlu olduklarını...