05 / 05 / 2024

Silifke Kalesi yenileme

Silifke Kalesi yenileme

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Mersin'de kentsel yenileme başlıyor!

Mersin'de Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'nin çalışmalarına start verildi. Tarihi doku korunarak şehir merkezinde Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı'ndan oluşan 6 noktada yenileme gerçekleştirilecek.

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Mersin Silifke Kalesi restore ediliyor!

Mersin'in Silifke ilçesindeki tarihi Silifke Kalesi'nde, kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izniyle, kalede arkeolojik çalışmalara başladı.

Mersin Silifke'nin çehresi değişiyor!

İlçe merkezi ve mahallelerde modernleştirme çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren Silifke Belediyesi, Gençlik Merkezi, Kentsel Dönüşüm, Çamlık Projesi, Anıt Meydanı Düzenlemesi, Göksu Nehri ve Silifke Kalesi projelerinin altyapısını sürdürüyor.

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

Ankara Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor...

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi ile Ankara'da restorasyon devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor.

Tarihi Silifke Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yaklaşık 50 kişiden oluşan kazı ekibi, tarihi kaleyi yüz yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkarmak için 2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor...

Silifke Kalesi yenileme Haberi

Silifke Kalesi yenileme

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira, kale içerisindeki kazı çalışmasının bu yıl bitirilmesi için de 500 bin lira ödenek talep edildiğini bildirdi. Cinbir, yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın geçtiğimiz günlerde ilçeye yaptığı ziyarette, Silifke Kalesi'nin restore edilmesi ve kale içindeki kazı çalışmaları konusunu görüştüklerini belirtti.


Ödenek konusunu da kendisiyle görüştüklerini ifade eden Cinbir, şunları kaydetti: 


"2011 yılı içerisinde başlanan kalenin içerisindeki kazı çalışmalarının tamamlanabilmesi için 500 bin lira ödeneğe ihtiyaç var. Bu ödenek talebini kendisine ilettik ve 500 bin liranın tahsis edilmesi için kendileri talimat verdi. Bununla birlikte asıl Silifke Kalesi'nin en önemli problemlerinden biri de genel restorasyon çalışmasının yapılması ihtiyacı. Silifke Kalesi restorasyon çalışmasına başlanabilmesi için geçen yıl 850 bin lira yine...