05 / 05 / 2024

Silikon Vadisi kiralık daire

Silikon Vadisi kiralık daire

Aylık gelirin 5-6 bin dolar civarında olduğu Silikon Vadisi'nde en küçük, en mütevazı dairenin aylık kirası 3 bin 500 dolardan başlıyor. 

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

Silikon Vadisi’nin milyarderleri tarafından desteklenen New Kaliforniya şehri yaklaşık olarak 18 bin 600 dönüm olacak. İşte detaylar...

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.

Silikon Vadisi'nde kiralar 3 bin 500 dolardan başlıyor!

Aylık gelirin 5-6 bin dolar civarında olduğu Silikon Vadisi'nde en küçük, en mütevazı dairenin aylık kirası 3 bin 500 dolardan başlıyor. 

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 

Silikon Vadisi'ndeki 80 yıllık ev 2.5 milyon dolara satıldı!

Dünya teknolojisinin kalbi Silikon Vadisi Bay Area'da 1937 yılında inşa edilen ev 2 milyon 550 bin dolardan satışa çıkarıldı.

Recep Bozlağan: İstanbul'a silikon vadisi şart!

Şehir Dersleri'nde lise öğrencilerine "Küresel Şehir ve İstanbul" konulu bir ders veren Prof. Dr. Recep Bozlağan, teknolojik gücü elde tutmak için İstanbul'da bir silikon vadisi kurulması gerektiğini söyledi.

Visa Silikon Vadisi'nde yeni ofisini açıyor!

Visa, dijital ticareti küresel anlamda geliştirmeye dönük sürdürdüğü çalışmalarını daha da hızlandırmak amacıyla Silikon Vadisi’nde yeni bir ofis açacağını açıkladı

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almaya hazırlanıyor!

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almak için harekete geçti. KOSGEB,Vadi’ye giden şirketlere 11 milyon liralık destek verecek.

Silikon Vadisi’nde yatırım atağı!

Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum Türkiye, VIP Turizm’le işbirliği çerçevesinde, 26 Nisan-2 Mayıs 2016 arasında, Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek ‘Melek Yatırımcı Zirvesi’ne özel gezi düzenliyor.

Denizli Silikon Vadisi 2016'da kurulacak!

Honaz'da kurulacak Denizli Silikon Vadisi'nin, Teknokent'in uygulama sahası olacağını belirten Rektör Hüseyin Bağcı, "Projemiz, Ege Bölgesi'nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak" dedi.

1999 yılında Maslak'ta Silikon Vadisi inşa edilecekmiş!

1999 yılında İTÜ, Amerika'daki Silikon Vadisi'nin küçük bir benzerini Maslak'ta inşa etmeyi planlamış. Maslak'ta 70 dönümlük arazi üzerinde yükselecek Türk Silikon Vadisi 40 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşecekmiş.

Ankara sağlıkta silikon vadisi olabilir!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı: “Ankara sağlıkta, dünya çapında dev bir ‘silikon vadisi’ ve Türkiye’de sağlık turizminin başkenti olma kapasitesine sahiptir” dedi.

Bakan Işık Silikon Vadisi'nde Körfez Köprüsü'nü seyretti!

Bakan Işık ve beraberindeki heyete, dev ekranda Google Earth uygulamasında İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatının yapılacağı yer ile Gebze'de yapılacak Muallim Köy Bilişim Vadisi gösterildi.

Silikon Vadisi kiralık daire Haberi

Silikon Vadisi kiralık daire

Günümüzde en çok kazandıran şirketlerin, yüksek teknoloji sektöründen olduğu açıkça görülüyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Silikon Vadisi'nde yıllık 240 bin ile 270 bin dolar arası ücret alabilirsiniz. Yoksa 100-120 bin dolarlık bir işle yetinirsiniz. ABD'de ücretler, yıllık konuşulur. Yüzde 30-40 vergi ve diğer kesintileri düşün. Kalan parayı da 12'ye bölün. Bu hesapla Vadi'de aylık geliriniz net 5-6 bin dolar civarında olur. Ama en küçük, en mütevazı dairenin aylık kirası 3 bin 500 dolardan başlar. Bir paket dilimlenmiş ekmeği de 10-15 dolara alirsiniz. Birkaç şirketin, yıllık ortalama maaşından söz edelim: Adobe'de 135 bin dolar, Veritas'da 137 bin dolar, Western Digital'da 138 bin dolar, Qualcomm'da 139 bin dolar, eBay'de 140 bin dolar, Autodesk'te 142 bin dolar, PlayStation'da 143 bin...