27 / 04 / 2024

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.



Fed, Michael Barr'ın yarın ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nin düzenleyeceği oturumda yapacağı konuşmanın metnini paylaştı. Barr, ABD bankacılık sisteminin güçlü sermayesi ve likiditesi sayesinde sağlam ve dayanıklı olduğunu vurgulayarak, sistemi yakından takip edeceklerini ve tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Silikon Vadisi Bankası kötü yönetim nedeni ile iflas etti!

Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının kötü yönetim kaynaklı olduğunu ve bankanın faiz oranı ve likidite risklerini etkin bir şekilde yönetemediğini söyledi. Bu nedenle, sigortasız mevduat sahiplerinin beklenmedik şekilde bankadan kaçmasına neden olan yıkıcı sonuçlarla karşı karşıya kaldılar.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön