09 / 05 / 2024

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.



"BANKA SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇOK UZUN SÜRE BEKLEDİ"

Michael Barr, SVB'nin iflasının kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, Fed'in banka üzerindeki denetimi de dahil olmak üzere tüm yönleriyle ele alınması gerektiğini vurguladı. "SVB'nin iflası, kötü yönetim örneği olarak ders kitaplarında yer alacak" diyen Barr, bankanın sorunlarını çözmek için çok geç kaldığını ve bu durumun ironik bir şekilde bankanın iflasına yol açtığını ifade etti.

Barr, SVB'nin iflasının tüm bankacılık sistemini tehdit ettiğine dikkat çekerek, büyük bölgesel bankalar için uzun vadeli borç gereklilikleri ile stres testi ve likidite kurallarında değişiklikler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

SVB, 10 Mart'ta kayyuma devredilmiş ve 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük banka iflaslarından biri olarak tarihe geçmiştir. SVB'nin iflası, ABD'nin 16. büyük bankası için büyük bir darbe oldu.

Silikon Vadisi Bankası kötü yönetim nedeni ile iflas etti!

FIRST CITIZENS BANKASI SILIKON VADISI BANKASI'NIN MEVDUAT VE KREDILERINI DEVRALIYOR

FDIC tarafından yapılan açıklamada, First Citizens Bank'ın SVB grubunun tüm mevduatlarını ve kredilerini devralmayı kabul ettiği belirtiliyor. Anlaşmaya göre, First-Citizens Bankası, SVB'nin 56 milyar dolarlık mevduatlarını ve 72 milyar dolarlık kredilerini üstlenecek ve ayrıca 16,5 milyar dolarlık iskontoyla 72 milyar dolarlık SVB'nin varlıklarını satın alacak. Ancak yaklaşık 90 milyar dolarlık menkul kıymet ve diğer varlıklar, FDIC'in tasfiye bölümünde kalacak.

FDIC, müşterilerin ve hissedarların tüm ekonomik koşullar altında korunmaya devam edeceğini ve tüm mevduatların FDIC güvencesi altında kalacağını belirtti. First Citizens Bank'ın varlıkları 109 milyar dolar ve mevduatları 89,4 milyar dolar olarak rapor ediliyor.

SVB, 10 Mart'ta kayyum atanmış ve iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük banka iflaslarından biri olarak kaydedilmiştir.

Halkbank ve Vakıfbank'tan son dakika! SPK tahsisli sermaye artırımını onayladı!
Fed Başkanı Powell: ''Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor''
Kamu bankaları sermaye artırımıyla halka açıklık oranını düşürüyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön