27 / 04 / 2024

Kamu bankaları sermaye artırımıyla halka açıklık oranını düşürüyor!

Kamu bankaları sermaye artırımıyla halka açıklık oranını düşürüyor!

Kamu bankalarında sermaye artırımı kararı gelirken, piyasada azalan halka açıklık konusu gündeme geldi.   Sermaye artırımı sonrası kamu bankalarında halka açıklık oranı gerileyecek.



Türkiye'de seçimler öncesinde kamu bankalarına sermaye takviyesi yapıldı. Ancak, sermaye artırımı tahsisli satış yöntemiyle gerçekleştirilecek ve mevcut ortakların rüçhan hakları tamamen kısıtlanacak. Bu durum, halka açık olan kamu bankalarının halka açıklık oranlarını da etkileyecek. Vakıfbank'ta mevcut yüzde 8,87 olan halka açıklık oranı yüzde 6-6,5 seviyelerine düşecek. Halkbank'ta ise yüzde 12,29 seviyesinde bulunan halka açıklık oranının yüzde 8-8,5 seviyesine düşmesi bekleniyor.

Kamu bankaları sermaye artırımıyla halka açıklık oranını düşürüyor!

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön