27 / 04 / 2024

MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

MHR GYO halka arz olacağı öğrenildi. Halka arzın ardından MHR GYO'nun halka açıklık oranının ise yüzde 25 olacağı belirtildi.



Maher Yatırım Holding bünyesindeki Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın iştiraki olan MHR GYO, Yapı Kredi Yatırım vasıtasıyla 'Borsadan Satış' yöntemiyle halka arz edilecek.

MHR GYO tarafından yapılan açıklamaya göre, halka arzda, MHR GYO’nun çıkarılmış sermayesinin 620 milyon TL’den 827 milyon TL’ye artırılması sebebiyle ortaya çıkan 207 milyon TL nominal değerli hisse, 4,30 TL’den satışa çıkacak. Halka arzın ardından MHR GYO'nun halka açıklık oranı ise yüzde 25 olacak.

  MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

HALKA ARZ GELİRİ NERELERDE KULLANILACAK?

MHR GYO, halka arz gelirinin tümünü gayrimenkul portföyünün genişletilmesi için yeni gayrimenkul alımı, kat karşılığı ve aynı zamanda, hasılat payı karşılığı projelerinin geliştirilmesi ve kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında kullanacak.

Ofis ve ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren MHR GYO’nun portföyünde İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki Quick Tower projesiyle beraber Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Maidan İş ve Yaşam Merkezi’nde bulunan 3 bağımsız bölüm yer alıyor.

Öte yandan, Leed Platinum sertifikasına sahip sayılı ofis binalarından Quick Tower ve ayrıca, Maidan İş ve Yaşam Merkezi’nin kira gelirleri, doğrusal yöntemle gelir tablosuna aktarılıyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ tarafından hazırlanan raporlara göre 30 Haziran 2023 tarihi itibari ile MHR GYO portföyünün toplam piyasa değeri 2 milyar 880 milyon 980 bin lira olarak belirlendi. Bununla beraber, raporda Quick Tower’ın piyasa değeri 2 milyar 856 milyon 245 bin lira, Maidan İş ve Yaşam Merkezi’nde bulunan 3 bağımsız bölümün piyasa değeri ise 24 milyon 735 bin lira olarak hesaplandı.

MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

DOFER YAPI HALKA ARZ NE ZAMAN?

Öte yandan, Dofer Yapı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş.’nin halka arzı da 10 Ekim-11 Ekim 2023 tarihlerinde 17,11 fiyat ile yapılacak.

DOFER YAPI HALKA ARZ KAÇ LOT VERİYOR?

Eşit dağıtımla halka arz olacak Dofer Yapı, 17 milyon lot pay veriyor. Dofer Yapı halka arzdan sonra DOFER kodu ile Ana Pazar'da işlem görecek.

Martı Myra Otel'in değeri 4.6 milyon TL'ye ulaştı! 

Handan Boyce, Martı GYO Genel Müdürü görevinden istifa etti!

Martı GYO'nun gayrimenkullerinin değeri 6.2 milyar TL'yi aştı! 6 ayda yüzde 62,47 değerlendi! 


Geri Dön