05 / 05 / 2024

Fed Başkanı Powell: ''Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor''

Fed Başkanı Powell: ''Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor''

Jerome Powell, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı olarak, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etmeye devam edeceklerini ve sistemi güvenli ve sağlam tutmak için gereken tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını belirtti.



FED Başkanı Powell, bankacılık sistemindeki koşulları yakından izlemeye devam edeceklerini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Merkez Bankası olan Federal Reserve'in Başkanı Jerome Powell, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etme sözü verdi. Powell, ABD'nin mali istikrarını korumak için bankacılık sektöründeki riskleri ve gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Powell, FED'in bankacılık sistemindeki güçlü sermaye ve likidite pozisyonunu da övdü. Bununla birlikte, finansal istikrarı sağlamak için sürekli olarak riskleri değerlendireceklerini ve uygun politika önlemlerini alacaklarını vurguladı.

 Fed Başkanı Powell: Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor

FED, ABD ekonomisini ve finansal sistemi istikrarlı tutmak için önemli bir rol oynuyor ve Powell'un açıklamaları, bankacılık sistemi üzerindeki düzenlemelerin devam edeceğine işaret ediyor.

Özetle, FED Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründeki koşulları yakından takip ederek finansal istikrarı korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön