28 / 04 / 2024

Arnavutköy'de bodrum katları daireye çeviren kooperatif başkanına 7 yıl hapis!

Arnavutköy'de bodrum katları daireye çeviren kooperatif başkanına 7 yıl hapis!

İstanbul Arnavutköy'de 1080 daireli bir kooperatifin sığınak ve depo alanlarını meskene çevirerek sattığı sebebiyle hakkında dolandırıcılık suçundan dava açılan kooperatif başkanı Mehmet Ş., 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası ve 87 bin TL adli para cezası aldı. 



İstanbul Arnavutköy Taşoluk'taki dar gelirli aileler için kurulan kooperatifteki sığınakları usulsüz olarak daireye çevirip sattığı ileri sürülen kooperatif başkanı Mehmet Ş.’nin, “Resmi evrakta sahtecilik suçuna azmettirmek” ile “Dolandırıcılık” suçlarından 254 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması gerçekleştirildi. 

7 YIL HAPİS, 87 BİN TL DE PARA CEZASI

Sözcü'de yer alan habere göre; İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, kooperatifteki 77 dairenin tapusunu eşi, oğlu, gelini ve torunu üzerine geçirmekle suçlanan Mehmet Ş., “Kooperatif yöneticilerinin kooperatif faaliyeti kapsamında dolandırıcılık” suçunu işlediği belirlenerek, 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası ve 87 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanık hakkında açılan “Resmi belgede sahtecilik” suçunun ise zamanaşımından düşmesi kararını aldı. 

TAPULARI EŞİ, OĞLU, GELİNİ VE TORUNU ÜZERİNE YAPTI

Kooperatif üyelerinin şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iddiaları incelemesi için bir başmüfettiş görevlendirmiş ve rapor hazıtlatmıştı. Hazırlanan raporda, Mehmet Ş.'nin 2008-2016 arasında kooperatifin bodrum katlarını usülsüz olarak daireye çevirerek, üzerine kayıtlı 15 daire ile dükkanı, eşi Elmas Ş.'nin üzerine; 18 daire ve dükkanı, oğlu Onur Ş.'nin üzerine; 27 daire ve dükkanı, gelini Fatoş Ş.'nin üzerine; 14 daire ve dükkanı, torunu M.Ş., üzerine de 3 adet daireyi geçirdiği açıklanmıştı.

Bursa'da dublörlü tapu dolandırıcılığı operasyonunda 8 kişi tutuklandı!


Geri Dön