27 / 04 / 2024

Fed, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

Fed, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed), Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflası ile yaptığı değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada yönetim ve yetersiz denetim suçlu olarak gösterildi.



Silikon Vadisi Bankası’nın nedenlerini masaya yatıran Fed, banka yönetiminin riskleri iyi yönetemediğini ve yeterli denetimin yapılmadığını belirterek, denetim ve düzenlemeyi güçlendirme çağrısında bulundu.

Fed Başkan Yardımcısı Michael Barr liderliğinde oluşturulan kurulun SVB'nin denetim ve düzenlenmesine ilişkin yaptığı incelemenin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

Fed, Silikon Vadisi Bankası nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

Bankanın yönetiminin bu süreçteki çalışmaları ile çöküşte etkili olan denetim ve düzenleme konularının ayrıntılı olarak ele alındığı raporda, bankanın hızlı büyümesinin yanı sıra Fed denetçilerinin yaşadığı zorluklar dile getirildi. Denetçilerin bankanın kırılganlıklarını belirleme ve bankayı bu konuları düzeltmeye zorlama konusunda karşılaştıkları zorluklar rapor edildi.

Açıklanan raporda SVB'nin iflasının 4 temel nedenden oluştuğu ifade edilerek, bunlardan ilkinin SVB yönetiminin risklerle karşısında gerekli aksiyonları alamadığı ve mevcut riskleri yönetemediği vurgulandı.

BANKA ADIM ADIM İFLASA GİTMİŞ

Denetim elemanlarının bankadaki zayıflıkları belirleyerek yönetime bildirdiği ancak SVB'nin bu problemleri yeterince hızlı bir şekilde çözmek için adım atmadığı belirtildi. Raporda şu ifadeler yer aldı: “Denetim politikaları banka nezdinde gerektiği gibi uygulanamadı. Standartların azaltılması, karmaşıklığın artırılması ve daha az iddialı bir denetim yaklaşımının teşvik edilmesi ile etkin denetim engellendi. SVB iflas ettiğinde bankanın giderilmemiş 31 güvenlik ve sağlamlık denetim uyarısı vardı.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön