27 / 04 / 2024

ABD’de ikinci banka iflası yaşandı, Avrupa borsaları tepetaklak oldu!

ABD’de ikinci banka iflası yaşandı, Avrupa borsaları tepetaklak oldu!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bankacılık sistemi alarm veriyor. Silikon Vadisi Bankasının (SVB) ardından New York merkezli Signature Bank'a da kayyum atandığı bildirildi. İki iflas kararı Avrupa borsalarında sert düşüşlere yol açtı.



ABD finans dünyası adeta diken üstünde. Önce Silikon Vadisi Bankasının (SVB) ardından New York merkezli Signature Bank'ın iflası akıllara “Banka iflaslarının devamı gelecek mi?” sorusunu getirirken, iflasları yakından takip eden Avrupa borsalarında ise sert düşüşler yaşanmaya başladı.

New York Finansal Hizmetler Departmanından (DFS) yapılan duyuruda, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından ilgili bankada mevduatları bulunanları korumak için Signature Bank'a kayyum atandığı ifade edildi.

Signature Bank' n, 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla yaklaşık 110,4 milyar dolarlık varlığı ve yaklaşık 88,6 milyar dolarlık mevduatı bulunduğu belirtilen açıklamada, bankanın FDIC sigortalı olduğu bildirildi.

ABD’de ikinci banka iflası yaşandı, Avrupa borsaları tepetaklak oldu!

2023’ÜN İLK İFLASA UĞRAYAN BANKASI SVB OLDU

Kaliforniya merkezli SVB'nin, 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu yaklaşık 1,8 milyar dolar zararla kapatması ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımına gideceğini açıklaması ile hisse fiyatı yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetmişti.

Bazı girişim sermayesi yatırımcılarının şirketlere paralarını hemen bankadan çekmelerini tavsiye etmesi ile bankanın kayıpları sürekli olarak artmış ve bu nedenle işlemleri askıya alınmıştı.

2008 küresel finansal krizinden sonra ABD'de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri SVB'nin iflası oldu. Daha önce bu büyüklükte iflas, 2008'deki kriz sırasında Washington Mutual tarafından yaşanmıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön