19 / 05 / 2024

ABD’de ikinci banka iflası yaşandı, Avrupa borsaları tepetaklak oldu!

ABD’de ikinci banka iflası yaşandı, Avrupa borsaları tepetaklak oldu!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bankacılık sistemi alarm veriyor. Silikon Vadisi Bankasının (SVB) ardından New York merkezli Signature Bank'a da kayyum atandığı bildirildi. İki iflas kararı Avrupa borsalarında sert düşüşlere yol açtı.



DÜNYA BORSALARINDAKİ OLUMLU HAVA TERSİNE DÖNDÜ

Amerika Birleşik Devletleri Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasından sonra bankacılık sektörüne ilişkin endişeler artarken, dünya genelinde borsaların açılışındaki olumlu hava yeniden tersine döndü.

Avrupa'da pay piyasaları açılışın ardından etkisini artıran satışlarla sert düşüş yaşanırken, artan risk algısıyla tahvil piyasalarında alış ağırlıklı bir seyrin öne çıktığı görülüyor. Almanya'nın 2 yıllık tahvil faizi yaklaşık 35 baz puan birden geri düşerek yüzde 2,65'e inerken, Avrupa genelinde tahvil faizleri benzer oranlarda geriledi.

Geçen hafta 50 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, son gelişmelerin ardından yapılan fiyatlamalarda 50 baz puanlık faiz artırım ihtimali yüzde 76 düzeyine gerilerken bu ihtimal seans ortasında yüzde 66 seviyesine kadar düştü.


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön