08 / 05 / 2024

Fed, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

Fed, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed), Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflası ile yaptığı değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada yönetim ve yetersiz denetim suçlu olarak gösterildi.



FED BAŞKANINDAN DENETİM ÇAĞRISI

Fed'in Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, rapora ilişkin değerlendirmesinde, SVB'nin yönetiminin temel faiz oranı ve likidite riskini iyi şekilde yönetemediğini ve yönetim kurulunun da üst düzey yönetimi denetlemede başarısız olduğunu belirtti. Özeleştiride de bulunan Barr, Fed denetçilerinin gördükleri olumsuz tablo karşısında yeterince güçlü adımlar atmayı başaramadığını ifade etti.

Barr, Silikon Vadisi Bankası’nın iflasının arkasında, düzenleme ve denetim konularında ele alınması gereken zayıflıkların bulunduğunu söyledi.

Finansal sistemdeki risklerin gelişmeye devam ettikçe, denetim ve düzenleyici çerçevenin sürekli olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Barr, "SVB'nin iflasının ardından öğrendiklerimize dayanarak Fed'in denetimini ve düzenlemesini güçlendirmeliyiz" dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön