27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü bankanın iflasıyla iki günde 465 milyar dolar buharlaştı

Dünyaca ünlü bankanın iflasıyla iki günde 465 milyar dolar buharlaştı

ABD'de Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının ardından yatırımcılarda yaşanan kaygılar küresel bankacılık hisselerinde keskin düşüşlere sebep oldu. Dünya borsalarında iki günlük kayıp 465 milyar dolara kadar ulaşmış oldu.



ABD’de dünyaca ünlü Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasları küresel piyasalarda şok etkisi yarattı. Edinilen bilgilere göre, küresel hisse senetlerinin toplam piyasa değerinde iki günlük kayıp 465 milyar dolara ulaştı.

ABD’li düzenleyici kuruluşların bankalara ilave kaynak sağlamak amacıyla attıkları adımların ardından Başkan Joe Biden hem yatırımcılara hem de banka müşterilerine güven telkin edici açıklamalar yaptı. Fakat bu gelişmeler, bankadaki sorunların başka ülkelere de sıçrayacağı endişelerini yatıştıramadı.

Dünyaca ünlü bankanın iflasıyla iki günde 465 milyar dolar buharlaştı

ABD’nin bankacılık sektörüyle ilgili endişelerle birlikte yatırımcılar küresel borsalarda riskten kaçış yönelimine girerken, dünya genelinde bankacılık hisselerinde sert düşüşler yaşandı.

ABD’de bölgesel bankaları izleyen KBW Bölgesel Bankacılık Endeksi dün yüzde 7,7 değer kaybetti. Bu kayıp, Haziran 2020 yılından bu yana en sert günlük kayıp olarak kayıtlara geçti.

ABD’nin küçük bankalarından First Republic Bank’ın hisselerinde üç seansta kayıp yüzde 73 oranına vardı.

ABD’nin öncü bankalarının hisse değeri dün 90 milyar dolar, son üç işlem gününde ise 190 milyar dolar buhar oldu. ABD’deki yerel ve küçük bankaları ise en büyük kayıpları yaşayan taraf oldu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön