27 / 04 / 2024

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

Silikon Vadisi’nin milyarderleri tarafından desteklenen New Kaliforniya şehri yaklaşık olarak 18 bin 600 dönüm olacak. İşte detaylar...



Flannery Associates'in bir yan kuruluşu olan ve en az 10 senedir  Solano County'de binlerce dönüm arazi satın alan California Forever, resmi internet sitesinde ABD'nin "en yürünebilir ve sürdürülebilir" şehirlerinden birini tasarladığını açıkladı.

California Forever'a göre "topluluğun" büyüklüğü yaklaşık olarak 18 bin 600 dönüm olacak ve 160 bin konut ve 400 bin sakine kadar "geliştirme kapasitesi" de bulunacak. Aksiyon'da yer alan habere göre şirket, bu alanın Solano County'de bulunan Vallejo, Fairfield ve Vacaville'den daha küçük ya da benzer olduğunu kaydediyor.

Şirket tarafından öne çıkarılan diğer planlar arasında en az 15 bin kişiye istihdam sağlanması, Solano County sakinlerinin bu yeni şehirdeki konutları için peşinat ödemelerine yardımcı olmak üzere 400 milyon dolar ayrılması ve 712 dönümlük bir açık alanın oluşturulması bulunuyor.

Şirket, çarşamba günü "Doğu Solano Evleri, İstihdam ve Temiz Enerji Girişimi" ismini taşıyan ve kentin inşası için imar değişiklikleri öneren bir oy pusulası girişiminde bulunmuştu. Girişimin oylamaya sunulması için yaklaşık 13 bin 500 imza gerekli.

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

ARAZİ SATIN ALMAK İÇİN 800 MİLYON DOLAR HARCADI

Flannery Associates, San Francisco'nun yaklaşık olarak 60 mil yukarısında bulunan ilçe genelinde arazi satın almak için yaklaşık 800 milyon dolar harcadı.

Ağustos'ta New York Times'ın yayınlamış olduğu bir rapor, grubun Marc Andreessen, Laurene Powell Jobs ve LinkedIn'in kurucu ortağı Reid Hoffman gibi Silikon Vadisi elitleri tarafından finanse edildiğini de ortaya koydu.

Fakat söz konusu grup aynı zamanda mayıs ayından bir avuç Solano ilçesi arazi sahibiyle çekişmeli bir yasal mücadele veriyor. Flannery Associates, açtığı bir davada arazi sahiplerini arazi fiyatlarını şişirmek amacıyla komplo kurmakla suçladı.

Davada Flannery'nin arazi için yaklaşık olarak 170 milyon dolar fazla ödeme yaptığı iddia edildi.

Buna karşılık olarak arazi sahiplerinin avukatları Flannery Associates'i arazi sahiplerine arazilerini satmaları için baskı yapmak amacıyla "zor kullanma taktikleri" kullanmakla suçladı.

The New York Times'ın haberine göre söz konusu projenin başındaki Jan Sramek'in kasım ayında düzenlemiş olduğu bir belediye toplantısında, protestocular toplantı yerinin önünde toplanarak "şeffaflık hile değil" ve "Flannery Kaliforniya'yı sonsuza kadar mahvedecek" yazılı pankartlar açtılar.

Bir başka belediye binası etkinliğinde, Solano İlçesi 5. Bölge Denetim Kurulu Üyesi Mitch Mashburn, California Forever'ın inşa edeceğini söylediği konutların uygun fiyatlı olacağına dair şüphelerini de dile getirdi.

Mashburn, konuya ilişkin olarak şunları dile getirdi: "Kimse bana bunun nasıl karşılanabileceğini açıklamadı. Çünkü sadece 10 sene  önce dönüm başına 3 bin 500 dolar olan arazi değerlerini şimdi aldığınızda, bunu nasıl bir kalem haline getireceksiniz? Ayrıca bunu nasıl karşılanabilir hale getireceksiniz?"

 

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!


Geri Dön