30 / 04 / 2024

silivri deprem

silivri deprem

Esenyurt, Avcılar ve Silivri'de belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmaları sürüyor. Silivrispor-Manisaspor maçı, Silivri Stadı'nın deprem sonrası tedbir amaçlı kapatılması nedeniyle Çatalca Stadı'nda oynanacak...

Silivri'deki yapıların yüzde 47’si 2000'den önce yapılmış: Dönüşümde 3+1 evimiz olacağına 2+1 evimiz olsun denmeli!

Silivri’de İl Afet Riski Azaltma Planı (İRAP) ve İlçe Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda deprem gerçeği, kentsel dönüşüm çalışmaları ve riskli binalar da masaya yatırıldı. Peki Silivri'de kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

SON DAKİKA! İstanbul'da korkutan deprem.  Marmara sallanmaya başladı. Sosyal medyada büyük panik yaşandı

Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan bilgilere göre, İstanbul'un Silivri açıklarında bir deprem gerçekleşti.

TOKİ İstanbul kura tarihlerinde şok! Hemen Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri kuralarına bakın!

Deprem sebebiyle ara verilen TOKİ İlk Evim kapsamında, kura çekilişlerine 8 Mart günü yeniden başlandı. TOKİ İstanbul kura tarihlerinde şok! Hemen Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri kuralarına bakın!

Malatya'da 100 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!

24 Ocak 2020'de Elazığ Silivri'de meydana gelen deprem nedeniyle Malatya'da hasar alan everin yerine inşa edilen 100 konut hak sahiplerine teslim edildi. 

Silivri Belediyesi'nden İzmir'e hasar tespit ekibi! 

Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesindeki 4 inşaat mühendisi, deprem bölgesi İzmir’de hasar tespit çalışmalarına destek olmak için görevlendirildi. 

Silivri'de yıkım çalışması yapılan binadan düşen işçi yaralandı!

İstanbul Silivri'de deprem sonrası boşaltılan binada yıkım çalışması yapan inşaat işçisi, 3. kattan düşerek yaralandı.

Naci Görür: İstanbul'da 2 fayda deprem bekliyoruz!

İstanbul depremine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, 7 üzerinde deprem beklediğini söyleyerek, "Depremi iki fay hattında bekliyoruz. İstanbul'da 500 bin insanın hayatı tehlikede. En tehlikeli olan Avrupa Yakası Haliç'ten başlayıp Silivri'ye giden ve 10 km içindeki kuşak" dedi.

Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 bina mercek altına alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 binanın deprem risk performanslarının belirlenmesi için ihale gerçekleştiriyor. 

Prof. Şener Üşümezsoy’dan deprem açıklaması!

Marmara Ereğli’sinde bugün gerçekleşen deprem sonrası beklenen İstanbul depremi ile ilgili konuşan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bugünkü  depremin Silivri-Tekirdağ fay hattında olduğunu söyledi.

Silivri'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri ve Avcılar’ın pilot bölge belirlendiği “Deprem Risk Analizi Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi” töreninde Silivri’deki çalışmalara ilişkin konuştu.

Silivri açıklarında 7.5 büyüklüğünde deprem ihtimali artıyor!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Silivri'nin 15-20 kilometre açığında 'Kumburgaz segmenti' diye isimlendirilen bir fay hattı olduğunu görüyoruz. Burada 7-7.5 büyüklüğüne varacak deprem olma ihtimali her geçen gün artıyor" dedi.

Riskli Silivri Nil Apartmanı yıkıldı!

Silivri Belediyesi, 5.8’lik deprem sonrasında hasar raporuna sahip tehlikeli binaları yıkıyor...

silivri deprem Haberi

silivri deprem

Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Esenyurt, Avcılar ve Silivri'de belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Silivri'de deprem sonrası yapılan 65 yapı ihbarını değerlendiren belediye ekipleri, bir bina ve tek katlı bir evde yaşayan vatandaşları tahliye etti. 

Ekipler, ayrıca kamu binalarında yaptıkları çalışmada ise 2 cami ve eskiden anaokulu olarak hizmet veren tek derslikli bir yapıyı, tedbir amaçlı mühürledi. 

İlçede ayrıca Silivri Stadı'nın tribün bölümünün tedbir amaçlı kapatılması nedeniyle TFF 3. Lig 1. Grup'ta yarın saat 16.00'da oynanacak olan Silivrispor-Manisaspor maçı da Çatalca ilçesinde bulunan Ziya Altınoğlu Stadı'na alındı. 

- Esenyurt 

Esenyurt Belediyesi çalışanları da gelen ihbarlar sonrasında 220 yapıda denetimlerini tamamladı. 

Ekipler, denetimler sonrasında bir bina ve 2 metruk yapıyı mühürledi.

- Avcılar 

Avcılar'da ise ekiplerin...