03 / 05 / 2024

SON DAKİKA! İstanbul'da korkutan deprem.  Marmara sallanmaya başladı. Sosyal medyada büyük panik yaşandı

SON DAKİKA! İstanbul'da korkutan deprem.  Marmara sallanmaya başladı. Sosyal medyada büyük panik yaşandı

Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan bilgilere göre, İstanbul'un Silivri açıklarında bir deprem gerçekleşti.



Kandilli Rasathanesi, Marmara Denizi'nde, İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında 3.1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. Bu deprem, yerin yaklaşık 3.7 kilometre derinliğinde, saat 19:36'da meydana geldi.

Marmara depremi nedeniyle sosyal medyada büyük bir panik yaşandı ve binlerce mesaj atıldı. İnsanlar 3.1'lik bu depremin büyük İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini sordu. 

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

güvenliği için doğru davranışlar sergilemek büyük önem taşır. İşte deprem anında yapılması gerekenler:

Sakin Olun: Deprem anında paniklemeyin. Sakin kalmak, doğru kararlar almanıza yardımcı olur.

Kapı Girişlerinden Uzak Durun: Deprem anında kapı girişleri, duvarların yıkılma riski taşır. Bu nedenle kapı girişlerine yaklaşmayın.

Koruyucu Bir Noktaya Gitmek: Başınıza düşebilecek nesnelerden (ayna, pencere camı, raflar) uzak durun ve mümkünse koruyucu bir noktaya gitmeye çalışın. Masa, tezgah veya büyük bir mobilya parçası size koruma sağlayabilir.

Asansörleri Kullanmayın: Deprem sırasında asansör kullanmak tehlikeli olabilir. Hemen asansörü bırakın ve merpenleri tercih edin.

Kafanızı Koruyun: Başınızı ve boyununuzu korumak için ellerinizle veya bir cisimle başınızı sıkıca kapatın.

Pencerelerden Uzak Durun: Deprem sırasında pencereler kırılabilir, bu nedenle pencerelerden uzak durun.

Bina İçinde Kalın: Bina içindeyseniz dışarı çıkmaya çalışmayın, düşen nesneler ve yıkılan duvarlar dışarıda daha fazla tehlike oluşturabilir.

Solunum Yollarınızı Koruyun: Deprem sırasında toz ve duman oluşabilir. Mümkünse bir bez veya giysi ile ağzınızı ve burnunuzu koruyun.

Telefonları Kullanmayın: Deprem anında telefon hatları aşırı yüklenebilir, bu nedenle acil durumlar için telefonları kullanmayın.

Radyoyu Dinleyin: Pil çalışan bir radyo aracılığıyla yerel acil durum bilgilerini takip edin.

Güvende Olmadan Dışarı Çıkmayın: Bina içinde veya diğer güvende olabileceğiniz bir yerde bekleyin. Deprem sona erdikten sonra güvende olduğunuzdan emin olana kadar dışarı çıkmayın.

Acil Durum Çantası Hazırlayın: Depremlere karşı hazırlıklı olmak için bir acil durum çantası hazırlayın. Bu çanta içinde temel ihtiyaçlarınızı, ilaçlarınızı ve önemli belgelerinizi bulundurmalısınız.

Deprem anında yapılması gerekenler hayat kurtarabilir. Bu önerilere uymak ve aynı zamanda aileniz ve komşularınızla bu konuda iletişim kurmak, acil durum anlarında daha iyi hazırlıklı olmanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın, bilinçli davranmak hayati önem taşır.

O marketten tuvalet kağıdında bomba indirim: 44 TL'ye kapanın elinde kalıyor!

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

2023 model Subaru Solterra fiyatları çıldırmış durumda: Ekim ayı listesinde şoke eden detay


 


Geri Dön