28 / 04 / 2024

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmetin eklediğini açıkladı. Cevdet Yılmaz, "Varis ve miras işleriyle ilgili 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir başlık altında toplayarak bütünleşik bir hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Dijital Türkiye/ Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2'inci Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Bu toplantının bürokrasinin azaltılması ve e-Devlet gelişmelerinin ele alındığı önemli bir etkinlik olduğunu belirten Yılmaz, ayrıca milli yapay zeka stratejisi ve siber güvenlik kümelenmesi gibi alanlarda 'Dijitalin Yüzyılı' için güçlü bir altyapının inşa edildiğini ifade etti.

e-Devlet'in 2008 yılında başladığına dikkat çeken Yılmaz, bu platformun artık 7 binden fazla hizmet sunma kapasitesine ulaştığını ve yaklaşık 64 milyon kullanıcı tarafından tercih edildiğini vurguladı. Ayrıca, e-Devlet Kapısı'na giriş sayısının hızla arttığını belirten Yılmaz, geçen yıl 3.5 milyar giriş sayısını geçtikten sonra, bu yılın ekim ayında aynı rakama ulaşıldığını açıkladı. Ayrıca, yıl sonu hedefinin 4.5 milyar giriş sayısını aşmak olduğunu paylaştı.

Cevdet Yılmaz, e-Devlet'in kullanıcı dostu bir altyapıya sahip olduğunu ve vatandaşların yüzde 95 memnuniyetle kullandığını vurgulayarak, platformun uluslararası arenada da başarısını sürdürdüğünü ifade etti. Avrupa Komisyonu'nun 2023 yılı 'e-Devlet Kıyaslama Raporu'nda Türkiye'nin 35 ülke arasında 10. sırada yer aldığını söyleyen Yılmaz, bu başarının Fransa, Almanya, Norveç ve İsveç gibi gelişmiş ülkeleri geride bıraktığını belirtti. Raporda, e-Devlet hizmetinin 'Kullanıcı Odaklılık' kategorisinde 3. sırada yer aldığını ve 'İkametgahım Bütünleşik' hizmetinin birincilik kazandığını paylaştı.

Ayrıca, Yılmaz, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremzede vatandaşlar için 13 yeni dijital hizmetin e-Devlet'te aktive edildiğini bildirdi.

E-DEVLET'TE YENİ HİZMET!

E-Devlet'in başarısı ve vatandaş memnuniyeti ile ilgili bilgi paylaşan Yılmaz, e-Devlet'ten yürütülen diğer hizmetler hakkında da açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda, doğal gaz ve elektrik aboneliklerinin tüm Türkiye'de e-Devlet kapsamına alındığını ve üniversitelerin tamamının e-Devlet'e taşındığını belirtti. "Yeşil e-Devlet Kapısı Projesi" ile kamu yönetiminde yeşil dönüşüm çalışmalarına katıldıklarını ve "Kotasız e-Devlet" uygulaması ile mobil abonelerin internet kotalarından harcamadan e-Devlet hizmetlerini kullanmalarını sağladıklarını açıkladı.

Yılmaz, yeni bir dijital hizmetin e-Devlet'ten verilmeye başladığını bildirerek, "10'dan fazla kurumumuzun varis- muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplanarak bütünleşik hizmet oluşturmuş durumdayız. Bugün itibarıyla vatandaşlarımızın kullanımına açılıyor, hayırlı olsun" dedi. Ayrıca, toplantıda engelli vatandaşlar için sunulabilecek yeni dijital hizmetler ve düzenlemeler hakkında da değerlendirmeler yapacaklarını paylaştı. Son olarak, Yılmaz, veriden değer üretmenin dijital kamu hizmetlerine başarılı yansımasını ve kurumların daha yakın iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, "Dijitalin yüzyılını el birliğiyle inşa edeceğimize inanıyorum" dedi.

2023 model Subaru Solterra fiyatları çıldırmış durumda: Ekim ayı listesinde şoke eden detay

Audi'de fiyatlar sabit kaldı: İşte Audi A4 Ekim 2023 fiyat listesi

2023 model Alfa Romeo Giulia fiyatı uçuşa geçti: Ekim 2023 güncel fiyat listesi


Geri Dön