04 / 09 / 2024

E-Devlet'te yeni sistem! KOLAS sistemi ile IBAN'a para yollamak tarih olacak...

E-Devlet'te yeni sistem! KOLAS sistemi ile IBAN'a para yollamak tarih olacak...

E-Devlet, finansal işlemleri daha da kolaylaştırmak için KOLAS isimli yeni bir sistemi devreye aldığını açıkladı. Bu yeni özellik ile birlikte artık IBAN numarası ile para gönderme dönemi geride kalacak.



E-Devlet, finansal işlemleri daha da kolaylaştırmak için KOLAS isimli yeni bir sistemi devreye aldığını açıkladı. Bu yeni özellik ile birlikte artık IBAN numarası ile para gönderme dönemi geride kalacağı kaydedildi. KOLAS sisteminin, kullanıcıların bankacılık işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacağı kaydedildi. 

takvim.com.tr'de yer alan içeriğe göre, E-Devlet, finansal işlemleri daha da basitleştirmek amacı ile KOLAS sistemini açıkladı. Bu yeni sistem, IBAN numarası ile para transferi gereksinimini ortadan kaldırarak işlemleri daha hızlı ve verimli hale getireceği ifade edildi. 

Buna göre, E-Devlet, finansal işlemleri daha da basitleştirmek amacıyla KOLAS sistemini duyurdu. Bu yeni sistem, IBAN numarası ile para transferi gereksinimini ortadan kaldırarak işlemleri daha hızlı ve verimli hale getirecek.

KOLAS İLE NASIL SORGULAMA YAPILIR?

KOLAS Sorgulama hizmeti sayesinde vatandaşlar, farklı bankalarda ve elektronik para kuruluşlarında kayıtlı olan Kolay Adres Bilgilerini tek bir ekrandan kolayca sorgulayabilecekler. TC kimlik numarası, telefon numarası, e-posta adresi, yabancı kimlik numarası ya da pasaport numarası gibi bilgilerle hesaplar eşleştirilebilecek ve bu bilgiler para transferlerinde kullanılabilecek. 

E-Devlet te yeni sistem! KOLAS sistemi ile IBAN a para yollamak tarih olacak...

SİSTEM NASI İŞLER VE NE SAĞLAR?

Bu yenilik ile birlikte vatandaşların farklı bankalarda olan adres bilgileri E-Devlet'e taşınacak. Bu bilgiler girilerek, KOLAS sistemi üzerinden sorgulama yapılabilecek ve para göndereceğiniz kişinin artık IBAN bilgisine ihtiyacınız olmayacak.

Ayrıca, yeni özelliği kullanmak için, turkiye.gov.tr adresine giderek arama kısmına "Kolay Adres Sorgulama" yazmanız yeterli. Artık para transferi işlemleriniz çok daha kolay ve hızlı olacağı belirtildi. 

Kiracı ve ev sahipleri arasında yeni kriz patlak verdi! IBAN ile kira ödeyenlere kötü haber!

EFT FAST havale ile IBAN'a para gönderenler dikkat!

Tek bir IBAN işlemine rekor ceza gelecek! Usulsüz işlem yapanlara kesilecek cezalar belli oluyor...

Uzmanlar uyardı! IBAN'a para gönderenler dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön