02 / 05 / 2024

Silivride doğalgaz depolama tesisi

Silivride doğalgaz depolama tesisi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Silivri'de Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama kapasite artırımı projesi için 30 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nin ilk etabı 17 Ocak'ta tamam!

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Tuz Gölü doğalgaz yeraltı depolama projesinde ilk gaz bazma işlemi için tarih verdi.

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi incelendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı devam eden Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisinde incelemelerde bulundu.

Doğalgazda depolama kapasitesinin artırılması için 3 projeye dikkat çekildi!

Doğalgazda depolama kapasitesinin artırılması için 3 projeye dikkat çeken Enerji Bakanı Albayrak: "Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi tamamlanıyor.

Silivri'de Doğalgaz Depolama projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Silivri'de Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama kapasite artırımı projesi için 30 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Türkiye'nin doğalgaz depolama kapasitesi artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, 2019 yılında faaliyete geçecek doğalgaz depolama tesisleri ile 5,3 milyar metreküp gaz depolanabilecek...

Doğalgazın yüzde 10'u depolanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'na göre, doğalgaz depolama kapasitesi, 2019'da yıllık tüketiminin yüzde 10'unu karşılayacak. Tuz Gölü'ndeki depo çalışması da hızla sürüyor.

Doğalgazın yüzde 10'u depolanacak!

AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, 2019 yılında faaliyete geçecek doğalgaz depolama tesisleri ile 5,3 milyar metreküp gaz depolanabilecek.

Doğalgaz ve elektrikte sorun yaşanabilir!

Her yıl artan talebe karşın doğalgaz taşıma ve depolama konusunda yeni bir yatırımı henüz devreye alamayan Türkiye'nin, kışın sert geçmesi halinde gaz sıkıntısı yaşayabileceği belirtiliyor.

İran, Ortadoğu'nun en büyük doğalgaz depolama tesisini açtı!

Horasan Rezevi eyaleti sınırları içinde inşa edilen ve Ortadoğu'nun en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz depolama tesisi olduğu belirtilen “Şurice D” tesisi, İran Enerji Bakanı Bicen Namdar Zengene’nin katıldığı törenle hizmete açıldı...

Tuz Gölü’nde doğalgaz depolama tesisi kuruluyor!

Tuz Gölü’nde yapılan doğalgaz depolama tesisinin yapımı devam ediyor. Yazın biriktirilen gazın kışın geri çekileceği sistem, ilk etapta 2013’te İstanbul’un harcadığı gaz miktarının 5’te 1’ini depolayabilecek...

Türkiye, Yemen'de doğalgaz aramaya talip!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yemen Elektrik ve Enerji Bakanı Saleh Somae'ye, Yemen'deki doğalgaz kaynaklarıyla alakalı Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir aramaya, faaliyetine girebileceklerini ilettiğini bildirdi...

Silivride doğalgaz depolama tesisi Haberi

Silivride doğalgaz depolama tesisi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından İstanbul ili, Silivri ilçesi, Değirmenköy ve Alipaşa mevkiinde mevcut bulunan Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama Tesisleri için kapasite artırımı planlanmaktadır. Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama kapasite artırımı projesi için ÇED Yönetmeliği'nin 9. maddesinin 2. fıkrası gereğince, aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyerle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için halkın katılım toplantısı yapılacaktır.




Toplantı Yeri: Alipaşa Spor Lokali

Toplantı Tarihi: 30.03.2015 

Toplantı saati: 11:00

Proje sahibi: Türkiye Petrolleri Anonim...