01 / 05 / 2024

Silivride yoğurthane

Silivride yoğurthane

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü.

Silivri Belediyesi'nden sağlık yatırımları için yer tahsisi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, devam eden sağlık yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Selimpaşa Yoğurthane bölgesine sağlık ocağı yapımıyla ilgili bütçenin onaylandığını da dile getirdi.

Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı projesi kapsamında yer alan Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı.

Silivri Çok Amaçlı Salon'un inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı’nda Çok Amaçlı Salon inşaatı tam gaz devam ediyor.

Silivri'deki tarihi mekan tiyatro sahnesine dönüştürüldü!

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü.

Silivri Tiyatro Salonu'nun inşaatı Mart'ta tamamlanacak!

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’ndan sonra aynı parsel üzerinde bulunan tarihi yoğurthane binalarında da aslına uygun şekilde restorasyon çalışması başlatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçeye Tiyatro Salonu kazandırıyor.

Silivri Tiyatro Binası'nda sona gelindi!

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’ndan sonra aynı parsel üzerinde bulunan tarihi yoğurthane binalarında da aslına uygun şekilde restorasyon çalışması başlatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçeye Tiyatro Salonu kazandıracak.

Özcan Işıklar Kültür Sokağı çalışmalarını inceledi!

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’nun yanında bulunan eski yoğurthane binalarını aslına uygun şekilde restore ederek Çok Amaçlı Salon, Tiyatro Salonu, Şehir Müzesi ve Fuaye Salonu olarak ilçeye kazandıracak.

Kaş'ta yüksek parkur'a yoğun ilgi!

TÜRKİYE'nin en önemli alternatif turizm merkezlerinden Antalya'nın Kaş ilçesinde ormanın içine kurulan adrenalin parkuru, tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. 'Yüksek Parkur' adı verilen tesiste, turistler halatlarla metrelerce yükseğe tırmanıyor.

Yüksek parkur yoğun ilgi görüyor!

Türkiye'nin en önemli alternatif turizm merkezlerinden Antalya'nın Kas İlçesinde ormanın içine kurulan adrenalin parkımı, tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. 'Yüksek Parkur' adı verilen tesiste, turistler halatlarla metrelerce yükseğe atlıyor.

Adrenalin parkuruna yoğun ilgi!

Türkiyenin en önemli alternatif turizm merkezlerinden Antalya'nın Kaş İlçesi'sinde ormanın içine kurulan adrenalin parkuru, tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. Tatilciler ağaç tepesinde, halat üzerinde eğleniyorlar.

İstanbul karayollarında seçim yoğunluğu yaşandı!

Tatile sandık molası veren tatilciler seçim günü de yollardaydı. Oy kullanabilmek için ikamet ettikleri kentlere geçmeye çalışan seçmenlerin önceki günden oluşturmaya başladığı yoğunluk özellikle İstanbul yolunda kendini hissettirdi.

Seçim dolayısıyla Yalova'daki Topçular İskelesi'nde yoğunluk yaşanıyor!

Cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla Yalova'daki Topçular İskelesi'nde yoğunluk yaşanıyor.Oy kullanmak için İstanbul'a giden veya İstanbul'dan Yalova ve Bursa'ya gelen vatandaşlar nedeniyle kentteki iskelede gürültü ve hareketlilik göze çarpıyor.

Taşınabilir evlere yoğun ilgi!

Kemal Sunal'ın ev satın alamadığı için taşınabilir ev kuran bir adamı canlandırdığı 'Gülen Adam' filmindeki gibi ABD'de yeni bir konaklama hareketi başladı. Taşınabilir evlere yoğun ilgi var.

Silivride yoğurthane Haberi

Silivride yoğurthane

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü. Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi ismi verilen mekan dün düzenlenen törenle açıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı konuşmada, “Bu mekânlar, şehir hafızasını canlı tutarak, yaşamımızın parçalarını kültür ve sanatla bütünleştiren en iyi mekânlar olacak.” dedi. 266 metrekare alan üzerine tek kat olarak inşa edilen tiyatro salonu, engellilerin erişimine de uygun. 200 kişi kapasiteli, 70 metrekarelik bu küçük sahnenin ilk konuğu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası oldu.




Yeni...