10 / 05 / 2024

silopi kösreli

silopi kösreli

Mehmet Onuk: İzinsiz kazı ve iş alanları açan insanların yargılanması için cumhuriyet savcılarını göreve çağıyoruz. Umuyoruz ki bu haykırışımız tüm demokratik ve hukuk çevrelerinin dikkatini çeker

3 ildeki 10 adet iş yeri kiraya veriliyor! Aylık kira bedelleri açıklandı! 

Şırnak Silopi, Ankara Keçiören ve Yozgat Çayıralan'da yer alan toplam 10 adet iş yeri kiraya veriliyor. Peki iş yerlerinin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihaleler ile ilgili tüm detaylar...

O ilde 1 adet arsa ile 2 adet arazi 8 taksit imkanıyla satılıyor! Büyük fırsat! 

Şırnak Silopi Milli Emlak, Şırnak ili, Silopi ilçesi, Başak ve Karaköy Köyü'nde yer alan 1 adet arsa ile 2 adet ham toprak araziyi 8 taksit imkanıyla satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Şırnak Silopi'de 11.6 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Silopi İcra Dairesi Şırnak Silopi'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 11 milyon 644 bin 220 TL bedelle satışa çıkardı.

Silopi'deki terör mağdurları villalara taşınacak!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yıkılan binaların yerine hızla yenileri inşa ediliyor. Bölge mimarisine uygun, iki katlı villa tipi olarak inşa edilen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. 

TOKİ Şırnak Silopi'yi yeniden inşa ediyor!

TOKİ ,PKK'nın büyük ölçüde zarar verdiği Şırnak'ın Silopi ilçesini resmen yeniden inşa ediyor. Silopi'nin , Başak Mahallesi'nde tamamlanan evler sahiplerine teslim ediliyor.

Silopi ve İdil'de terör mağdurlarının evleri 3 ay içinde teslim edilecek!

Bakan Özhaseki, "Sur’da evi yıkılan herkese bugün hazır ev verebilecek durumdayız. Silopi ve İdil’de 3 ay içerisinde herkesin evini teslim edebilecek durumdayız."dedi.

Silopi’de damda yatana büyük balkonlu konut!

Terör mağdurlarına 36 bin konut bu yıl sonuna kadar teslim edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, yöreselliğe dikkat edildiğini belirterek, “Silopi’de damda yatma adedi var, balkonları büyük yapılıyor” dedi.

Doğu'da evleri yıkılan vatandaşların evleri birebir teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Söz verdiğimiz her bir proje zamanında, gecikmeden bitirilmiş olacak. Görüşmelerimizde vatandaşların yaralarını sararak taleplerini karşılamış olacağız. Evi yıkılan Şırnak, Silopi, İdil ve Cizre'deki vatandaşlarımıza evlerini birebir teslim edeceğiz" dedi.

Silopi'de ilk evler Nisan'da teslim!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör saldırı sonucunda evleri yıkılan veya kullanılmaz hale gelen vatandaşlar için yapımı devam eden konutların yapımına devam ediliyor.

Silopi'ye toplam 848 konut yapılacak!

Silopi’de terör saldırıları sonucunda hasar gören ya da yıkılan konutların yerine toplam 848 konut yapılacak.

Silopi'deki 16 cami yeniden ibadete açılıyor!

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde teröristlerce tahrip edilen 16 cami, 1.5 ay gibi kısa bir sürede yeniden elden geçirilerek kapılarını cemaate açtı.

Silopi'de 200'e yakın ev yıkıldı!

Silopi'deki durumu değerlendiren HDP Milletvekili Ferhat Encü, şu ana kadar sadece iki mahallede 200'e yakın evin yıkıldığını ve İlçe Emniyet ile TOKİ'ler arasında büyük bir cadde yapılmaya başlandığı söyledi.

Cizre ve Silopi’de yıkılan camiler imar ediliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Cizre ve Silopi’de kullanılmaz hale gelen 57 caminin tamir ve tadilatı yapılıyor. Camiler tamir ve tadilat çalışmalarının ardından yeniden ibadete açılacak.

silopi kösreli Haberi

silopi kösreli

Çözüm süreciyle oluşan huzur ortamıyla 21 yıl önce boşalttıkları köylerine geri dönen Silopi ilçesine bağlı Kösreli köyü sakinleri, köylerinin tahrip edildiği iddiasında bulunarak bu duruma tepki gösterdi.


Köylüler adına Kösreli köyü girişinde açıklama yapan Mehmet Onuk, tek amaçlarının doğup büyüdükleri coğrafyaya geri dönmek olduğunu ifade ederek köylerinin zengin kömür yataklarına sahip olduğunu kaydetti. 


Onuk, bu kaynakların Körseli köyü ve köylülerine ait olduğunu belirterek "Yazıkki yokluğumuzda faydalanıp devletin otoritesizliği ve sahipsizliğinden yararlanarak bazı kişi ya da kişiler köyün farklı yerlerinde ev, sokak, özel mülk tanımadan hiçbir çalışma prensibine sığmayacak şekilde ocaklar açmış, köyü baştan aşağı tahrip ederek köylülerin özel mülklerini gasp etmişler. 21 yıl sonra gördüğümüz manzara bizi bir kez daha yaralamıştır" dedi.


Aşiret dengelerinin kendilerini ve topraklarını tehdit ettiğini ileri süren eden...