03 / 05 / 2024

Silopi zarar tespit çalışması

Silopi zarar tespit çalışması

Silopi’de operasyonlar sona erdi. Orda hayat artık normalleşti. Sayın Başbakanımız yarın Allah kısmet ederse Mardin’de eylem planımızın sunumunu yapacak. Biz uzun zamandan beri ilgili bakanlıklar ile birlikte bu konu üzerinde çalışıyoruz.

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.

TOKİ Şırnak Silopi'yi yeniden inşa ediyor!

TOKİ ,PKK'nın büyük ölçüde zarar verdiği Şırnak'ın Silopi ilçesini resmen yeniden inşa ediyor. Silopi'nin , Başak Mahallesi'nde tamamlanan evler sahiplerine teslim ediliyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 36 bin konut yapılacak!

Terör saldırılarından en çok etkilenen Şırnak il merkezi, Sur, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin ve Yüksekova için önemli yatırımların hayata geçeceğinin müjdesini veren Özhaseki, bölgede yürütülen yeniden imar çalışmaları kapsamında; zarar tespit çalışmalarının tümüyle tamamlandığını ifade etti.

Van'da hasar tespit çalışmaları başladı!

Van'da, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen saldırıda zarar gören işyerleri için hasar tespit çalışması başlatıldı.

Doğu ve Güneydoğu'da 4 ayda bin konut inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının terör olaylarının en yoğun yaşandığı bölgelerde yürüttüğü zarar tespit çalışmalarında konut ve iş yerlerinin içerisinde yer aldığı toplam 50 bin 728 birim incelenirken, bunların yaklaşık 14 bininin ağır hasarlı ve yıkık durumda olduğu belirlendi.

Mehmet Özhaseki: Sur'da rastgele yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör mağduru bölgelerde zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Haseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde rastgele yapılaşmaya izin verilmeyeceğini bildirdi.

Sur'da zarar tespit çalışmaları Pazartesi başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur'daki zarar tespit çalışmalarına ilişkin, "Pazartesi günü sayın valimizin talimatlarıyla birlikte ekiplerimizi Sur'a gönderiyoruz. Orada da zarar tespit çalışmalarına başlıyoruz." dedi.

Cevdet Yılmaz: Silopi yeniden imar ediliyor!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şırnak'ın Silopi ilçesinde operasyonların bitmesinin ardından zarar ve ziyan tespitini yapıldığını, yeni bir şehir imar planının hazırlandığını vurguladı.

Silopi'de dönüşüm zamanı!

Silopi'de binaların hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla dönüşüm süreci başladı. Yaklaşık 400 evin yıkılacağı belirtildi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Silopi'deki çalışmaları tamamladık, yıkım çalışmalarına başladık" demişti.

Silopi ve Cizre'de yeniden inşa çalışmaları yapılıyor!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yıkılan ve zarar gören yerlere yönelik çalışmaları başlattıklarını anımsatan Yılmaz, Silopi ve Cizre ile ilgili çalışmaların ise devam ettiğini belirtti.

Silopi'de zarar tespitleri yapıldı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Silopi ile ilgili zarar ziyan tespitlerimiz tamamlanmış durumda. Konutlarımız ile ilgili çevre ve şehircilik bakanlığımız zarar tespitlerini yapmış durumda." dedi.

Silopi'de 342 bina ve işyeri ağır hasar gördü!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle ev, iş yeri ve kamu binaları ile camilerde meydana gelen hasarın 82 milyon lira olduğu tespit edildi. Toplam 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar oluştu.

Silopi zarar tespit çalışması Haberi

Silopi zarar tespit çalışması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın Silopi Zarar Tespit Çalışmalarına İlişkin ve Sur Bölgesine İle İlgili Yaptığı Açıklama

Silopi’de de operasyonların sona ermesi ile birlikte İçişleri Bakanlığımızın ve valiliğimizin talebi üzerine yaklaşık 23 ekipten oluşan ve toplam 72 kişiden oluşan kadromuzu Türkiye genelinde toparlayıp Silopi’ye gönderdik. Burada 10 gün süren çalışma sonucunda zarar ve ziyan tespit çalışması gerçekleştirdiler. Tek tek her bir bölgedeki zarar gören binaları tespit ettiler. İlgili birimler ve özellikle muhtarlarla tutanak tuttular. Bu tutanakların bir nüshasını bakanlığımıza getirdiler. Diğer bir nüshasını ilgili kaymakamlıklarımıza ve valiliklerimize gönderdiler.


27 adet yıkık bina 342 ağır hasarlı bina tespit edildi

 Bu çalışmalar sonucunda genel olarak rakam anlamında verdiğimiz zaman 27 adet yıkık bina, 342 adette ağır hasarlı zarar tespit çalışması sonucunda tespit...