07 / 05 / 2024

Silvan Barajı 2016

Silvan Barajı 2016

Türkiye ekonomisine yılda 1,1 milyar TL katkı sağlayacak Silvan Barajı, terör saldırıları nedeniyle iki yıl gecikmeli olarak hizmet verecek.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Silvan Barajı'nın yüzde 56'sı tamam!

Diyarbakır Silvan Barajı'nda yüzde 56'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajda iki yıl içinde su tutulması hedefleniyor...

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

Konut satışları yıl sonunda 1.4 milyon adet barajını aşacak!

Türkiye genelindeki konut satışları, 2016'da önceki yıla göre yüzde 4 artarak 1,3 milyonu aşmıştı. 2017'nin ilk yarısında da yükseliş devam etti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artan konut satışlarının, yıl sonunda 1,4 milyon adet barajını aşması hiç de zor değil.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın yüzde 70'i tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "GAP'ın kilit tesisi Silvan Barajı'nın yüzde 70'ini tamamladık. Barajla 2 milyon 350 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak" dedi.

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap başvuruları bugün itibariyle başladı. Projedeki 1 adet konut kurasız başvuru önceliğine göre satılacak. İşte TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2016 başvuru zamanı...

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2016 başvuru!

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap projesindeki 1 adet konut kurasız başvuru önceliğine göre satılacak. İşte, TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2016 başvuru tarihleri...

Diyarbakır Silvan Barajı yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nın da yapılacağını, toprakların suyla buluşacağını belirtti..

Bayburt Kırklartepe Barajı'nın ihalesi 29 Eylül'de!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta inşa edilen Kırklartepe Barajı için geri sayım başladı. 29 Eylül 2016 tarihinde ihale edilecek olan projenin tamamlanmasıyla 57 bin 080 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Silvan Barajı'nın inşaatı yüzde 59 tamamlandı!

Türkiye ekonomisine yılda 1,1 milyar TL katkı sağlayacak Silvan Barajı, terör saldırıları nedeniyle iki yıl gecikmeli olarak hizmet verecek.

Silvan Barajı 2016 Haberi

Silvan Barajı 2016

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini uçuracak enerji, sulama ve istihdam odaklı dev projelerin inşası teröre rağmen son sürat devam ediyor. GAP Eylem Planı kapsamında bölge için projelendirilen yatırımlara son 5 yılda 10,5 milyar dolarlık kaynak aktarıldı. Bölgeler arası kalkınmışlık farkını ortadan kaldıracak, vatandaşın sofrasında aş olacak bu projeler, her fırsatta terör örgütü PKK'nın sabotaj girişimlerine maruz kalsa da Türkiye, Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı yatırım hamlesinden geri adım atmıyor. Şu ana kadar 19 barajın inşası tamamlandı. 22 baraj ve 19 HES ile sulama şebekeleri ise hayata geçirilmek için gün sayıyor.


PKK SALDIRILARINA RAĞMEN İLERLİYOR

Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin 2. büyüğü olacak Silvan'ın da 2016 yılının Eylül ayında hizmete açılması planlanmıştı. 268 milyon lira yatırımla tamamlanacak 'Çılgın Proje' terör engeli nedeniyle zamanında bitirilemedi.Baraj...