02 / 05 / 2024

silvan barajı tüneli

silvan barajı tüneli

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu....

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

GAP Tüneli yeniden başlıyor!

GAP projesinin en önemli kanallarından Silvan Tüneli’nde çalışmalar başladı. 3.5 yılda tamamlanacak tünelin uzunluğu 13 kilometre olacak şekilde planlandı.

Silvan Tüneli ihalesine ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Silvan Tüneli ikmal ihalesi ile ilgili Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na 8 soru sordu..

Diyarbakır Silvan Barajı yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nın da yapılacağını, toprakların suyla buluşacağını belirtti..

Silvan Barajı'nın inşaatı yüzde 59 tamamlandı!

Türkiye ekonomisine yılda 1,1 milyar TL katkı sağlayacak Silvan Barajı, terör saldırıları nedeniyle iki yıl gecikmeli olarak hizmet verecek.

Adıyaman Çat Barajı Tüneli'nde inşaat başlıyor!

2004 yılında Çelikhan Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Mustafa Bulut’un gündeme getirdiği ve o günden bugüne kadar sürekli uğraş verilen Çat Barajı Sulama Tüneli’nde çalışmalar başlıyor.

Silvan Barajı tamamlandığında 308 bin istihdam yaratacak!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Devletin bütün kararlılığıyla devam eden Silvan Baraj Projesi tamamlandığında 308 bin istihdam yaratacak. Silvan Barajı Projesi'nin önemli bir yeri var." dedi.

Rahmanlar Barajı'nın tüneli tamamlandı!

Ödemiş'e içme suyu ve sulama suyu temin edecek Rahmanlar Barajı'nda derivasyon tüneli kazısı tamamlandı. 535 metre uzunluğundaki tünelin iki ucundan başlatılan kazı çalışmaları sona erdi.

silvan barajı tüneli Haberi

silvan barajı tüneli


Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Bal, Türkiye'nin ikinci büyük barajının yüzde 20 fiziğinin gerçekleştiğini ifade etti.


Bal, şöyle devam etti:


"Barajın ön yüzü beton kaplı, temelde 174,5 metre yükseklikte ve bu tipte Türkiye'de en yüksek barajlardan biridir. Silvan Barajı'nın bir diğer özelliği 245 hektar sulama alanına sahip bir proje. Yaklaşık 2,5 milyon dönümdür. Sulama alanı açısında Silvan Barajı'nın önemi Atatürk barajından sonra Türkiye'deki en büyük ikinci barajdır. Bu proje, yaklaşık 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Milli ekonomiye de 1 milyar lira katkı sunacak."


Proje maliyetinin yaklaşık 6,3 milyar lira olduğunu kaydeden Bal, "Silvan Barajı'nda...