03 / 05 / 2024

silvan Diyarbakır Caddesi

silvan Diyarbakır Caddesi

Silvan'da Diyarbakır Caddesi olarak bilinen E-99 şehirlerarası karayolu boyunca yoğunlaşan yapılaşma, her geçen gün artan bir hızla devam ederken, ilçenin tarihi ve doğal yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır Silvan için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili Silvan ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'ın 'çılgın projesi' tamamlanıyor!

Diyarbakır'ın çılgın projesi olarak bilinen Silvan Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Projenin 305 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Diyarbakır'da 66 yıllık miras mücadelesi!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Şemdin Bin Mamo, binlerce dönümlü araziyi oğullarına bırakıp, kızını miras dışı tuttu. Kadının torunları 66 yıldır bir hukuk mücadelesi sürdürüyor.

Diyarbakır Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır Silvan Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma yapılacak..

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap başvuları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Diyarbakır Silvan 1.Etap Toplu Konut uygulaması kapsamında 1 adet konut satışa sunuluyor.

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2017 başvuru!

Diyarbakır Silvan 1.Etap Toplu Konut uygulaması kapsamında 1 adet konut açık satışa hazırlanıyor. Peki, TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2017 başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap başvuruları bugün itibariyle başladı. Projedeki 1 adet konut kurasız başvuru önceliğine göre satılacak. İşte TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2016 başvuru zamanı...

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2016 başvuru!

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap projesindeki 1 adet konut kurasız başvuru önceliğine göre satılacak. İşte, TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap 2016 başvuru tarihleri...

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap başvurusu!

TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap projesindeki 1 adet konut kurasız olarak açık satışa sunulacak. Peki, TOKİ Diyarbakır Silvan 1.Etap başvurusu ne zaman başlayacak?

Diyarbakır Silvan'da sıcak asfalt çalışması!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan'ın kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 142 kilometre sathi kaplama ve stabilize yol çalışmalarını bitirme aşamasına getirirken, ilçe merkezinde iki gündür sıcak asfalt çalışması yürütüyor.

silvan Diyarbakır Caddesi Haberi

silvan Diyarbakır Caddesi


Son yıllarda Türkiye'de artan konut ihtiyacına paralel olarak Silvan'da da hızla artan inşaatlar, ilçenin tarihi ve doğal yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor. 


Silvan'da Diyarbakır Caddesi olarak bilinen E-99 şehirlerarası karayolu boyunca yoğunlaşan yapılaşma, her geçen gün artan bir hızla devam ederken, ilçenin tarihi ve doğal yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor. 


İlçedeki Feridun Camisi'nden TOKİ'ye doğru uzanan hat boyunca, son yıllarda yoğun olarak inşaat hareketliliği gözleniyor. Özellikle yeni belediye binası etrafında etkisini fark ettiren inşaatlar, beraberinde farklı sorunları da getiriyor. 


Yeşil alanları ve ormanlarıyla bilinen ve halk arasında 'Yeşil Silvan' olarak tabir edilen Silvan'da, zamanla imara kapalı birçok yeşil araziye inşaat ruhsatı verilmesi, ilçe sakinlerini ve çevreye duyarlı vatandaşların tedirginliğini her geçen gün arttırıyor. Silvan'da, izin verilmiş 122 binanın inşaatı da halen devam ediyor. 


Konu hakkında...