25 / 08 / 2024

simav Nasuh Ağa Cami restore

simav Nasuh Ağa Cami restore

Simav'daki Nasuh Ağa Camisi' nin güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Kütahya'nın Simav ilçesinde, iki depremde hasar gören tarihi Nasuh Ağa Camisi, güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı...

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor!

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde kent yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor.

Kütahya Simav Naşi Deprem Konutları'na yüzde 10 indirim!

AK Parti Kütahya Milletvekilleri M.Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan yayınladıkları ortak basın açıklamasıyla Simav Naşa Beldesindeki Deprem Konutlarında indirim yapıldığı müjdesini verdiler.

Aydın Efeler Nasuh Paşa Han'ı restore edildi!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han’ın 2,5 milyon TL’ye restore edildiğini belirtti.

Aydın Nasuh Paşa Han restore ediliyor!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han'ın 2,5 milyon TL'ye restore edildiğini belirtti.

Zorlu Enerji Simav açıklamasını düzeltti!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Üretim Simav açıklamasını düzeltti.

Simav'a iki yeni öğrenci yurdu yapıldı!

Simav'da ailelerinin gelir düzeyi düşük öğrencilerin faydalanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2 ayrı yurt binası yapıldı. Yurtların depreme dayanıklı olarak inşa edildiği bildirildi.

TOKİ Kütahya Simav Beyce Konutları başvuruları 4 Ağustos'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Kütahya Simav Beyce Toplu Konut Projesi kapsamında 6 adet teslime hazır konut satışa sunuluyor. TOKİ Kütahya Simav Beyce Konutları başvuruları 4 Ağustos'ta başlıyor.

Kütahya arıtma tesisi Kasım ayında açılacak!

Çevre sorunlarını ile boğuşan Kütahya'nın turistik ilçesi Simav, inşaat çalışmaları hızla devam eden Biyolojik Arıtma Tesisi ile yakında hayat bulacak. Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, tesisi Kasım ayında hizmete açacaklarını söyledi.

Nasuh Mahruki evinin kapısını Hello dergisine açtı!

Nasuh Mahruki,mutlu bir eş ve 1 yaşında bir erkek çocuk babası. Şimdi, ailesine bir de kız çocuğu eklemenin düşünü kuruyor. Mine-Nasuh Mahruki, evlerinin kapısını Hello! dergisine açtı, mutluluklarının sırrını paylaştı.

Zorlu Enerji'den Simav jeotermal sahası hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Kütahya'da bulunan Simav jeotermal sahası hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama aşağıdaki gibidir...

Simav Tarihi Üzüm Pazarı Camisi yeniden ibadete açıldı!

Kütahya’nın Simav ilçesinde depremin iki kez vurduğu 189 yıllık tarihi Üzüm Pazarı Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 3 yıldır sürdürülen güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 21 Mart'ta ibadete yeniden açıldı.

Simav'daki Nasuh Ağa Camisi'nin güçlendirme çalışmaları tamamlandı!

Simav'daki Nasuh Ağa Camisi' nin güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Kütahya'nın Simav ilçesinde, iki depremde hasar gören tarihi Nasuh Ağa Camisi, güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı...

simav Nasuh Ağa Cami restore Haberi

simav Nasuh Ağa Cami restore

Simav kent merkezinde 1789 yılında Nasuh Ağa tarafından yaptırılan camiye, 1990 yılında son cemaat yeri eklenmiş. Tamamen taştan yapılan caminin tuğladan bir minaresi ve kurşun kaplı merkezi bir kubbesi bulunuyor.


Cami, ilk hasarı 17 Şubat 1999'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde, ikinci hasarı ise 19 Mayıs 2011'de oluşan 5.9 şiddetindeki depremde gördü. Daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan güçlendirme ve ışıklandırma çalışması tamamlandı.


Simav Müftüsü Yakup Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından deprem sonrası ilçede bulunan Nasuh Ağa, Üzüm Pazarı ve Ulu Cami'de güçlendirme çalışmalarının başladığını söyledi.


Bunların içinden tarihi Nasuh Ağa Camisi'nde çalışmaların tamamlandığı bilgisini veren Yüksel, ''Ancak bu camimizin devri henüz yapılmadı. Bununla birlikte eski hüviyetine kavuşan Nasuh Ağa Camisi, gece aydınlatılması ve tarihi yapısıyla güzel...