08 / 05 / 2024

Şimdiye kadar yapılmış en pahalı 10 köprü

Şimdiye kadar yapılmış en pahalı 10 köprü

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

1933 yılında Heybeliada'da İsmet Paşa yolu 21 bin liraya yapılmış!

1933 yılında İstanbul'da bazı yollar yapılmış. Bunlardan biri de Heybeliada İsmet Paşa yolu. Söz konusu yol 21 bin liraya mal olmuş.

Emekli ve asgari ücretlilere neden Temmuz zammı yok! İşte nedeni

Milyonlarca emekli ve asgari ücretli Temmuz ayında ara zam bekliyor. Hükümet tarafından şimdiye kadar yapılan açıklamalarda ara zam olmayacağı belirtiliyor. Ara zam neden yapılamıyor tartışmaları sürerken, Prof. Dr. Aziz Çelik’ten açıklama geldi. İşte ayrıntılar…

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

Yapıkredi emekli promosyon ödemesi! Ykb emekli promosyon ne kadar? Yapı kredi emekli promosyon 2024!

Milyonlarca emekli bankaların promosyon ödemelerini merak ediyor. Bunlardan en çok merak edilen ise Yapı kredi Bankası banko promosyon ödemesi. Yapı kredi emekli promosyon ödemesi! Ykb emekli promosyon ne kadar? Yapı kredi emekli promosyon 2024!

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

1939 yılında Maraş'a Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış!

Kahramanmaraş'a 1939 yılında Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış.

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Diyarbakır'daki Serin-2 Apartmanı onaylı projelere aykırı yapılmış!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'daki Serin 2 Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanın onaylı projelere aykırı yapıldığı belirlendi. İşte o rapor...

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi!.. Acil bakın hemen tam bu kadar para ödenecek!

Aile Bakanlığı, muhtaç vatandaşlara yönelik ödemelerine devam etmektedir ve bu ödemelerin hangi ailelere ne kadar yapılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşılmıştır.

Artık Porsche hissesi alabilirsiniz! Halka arz oluyor!

Alman otomobil üreticisi Porsche, halka arza hazırlanıyor.Gerçekleştirilecek arzla birlikte şirketin değerinin 85 milyar euroya çıkacağı tahmin ediliyor. Bu halka arz gerçekleşirse, Almanya'nın şimdiye kadar yapılmış en büyük halka arzı olarak tarihe geçecek.

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Şimdiye kadar yapılmış en pahalı 10 köprü Haberi

Şimdiye kadar yapılmış en pahalı 10 köprü

1-CHESAPEAKE KÖRFEZİ KÖPRÜSÜ-MARYLAND



Eğer iki devletin önemli bölgelerini ayıran dev koyları varsa, Maryland’ın yaptığı gibi bir asma köprüye ihtiyaç duyulabilir. Chesapeake Körfezi Köprüsü, Maryland’de Western Shore Bölgesi ve Doğu Shore bölgesini birbirine bağlar.



Köprü, 1952 yılında açıldığında en uzun çelik yapı olma özelliğine sahipti. Maryland eyaletinde trafiği büyütmek için 1973 yılında çalışmalar yapıldı ve köprü 778.3 milyon dolara mal oldu.



2-TACOMA NARROWS KÖPRÜSÜ- WASHİNGTON

Tacoma Narrows Köprüsü, Tacoma bölgesindeki taşıtlar için gerekliydi 1950 yılında inşa edilen ilk köprü, 10 yıl önce çöktü.



Bu köprü, orijinal köprü yerine inşa edildi. Köprünün inşası, 827.7 milyon dolara mal oldu.



3-COOPER NEHRİ KÖPRÜSÜ-GÜNEY CAROLİNA

Cooper Nehri Köprüsü, bir diğer adıyla cumhuriyetçi bir politikacı olan “Arthur Ravenel Jr. Köprüsü” olarak bilinir. Köprü, Cooper Nehri üzerinde; Mount Pleasant...