27 / 04 / 2024

Simkeş Mescidi

Simkeş Mescidi

Vatan Caddesi üzerinde yer alan, 'gümüş çeken gümüş işleyen' anlamına gelen Simkeş Mescidi imar sırasında yıkıldı. Simkeş Mescidi plana göre Vatan Caddesi'nden Fındıkzade'ye çıkan Oğuzhan Caddesi'nin baş tarafında yapılacak.

Üsküdar Burhaniye 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı! 

Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, 736 ada, 133 parselin doğusunda kalan tescil dışı alanda tescilli Fıstıklı Mescidi ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

TİKA Bakü'deki yapıları restore edecek!

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Konya'da türbe alanı imara açılıyor!

Konya Ankara Caddesi üzerindeki Halka Beğüş Mescidi ve Türbesi’nin doğu kısmında bulunan arsa ile birleştirilerek sosyal tesis yapımı için imara açılması için çalışmalar başladı...

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazide imar planı krizi!

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazinin üzerine Molla Gürani Parkı ve Menderes döneminde yıkılan Simkeş Camisi, altına da otopark yapmak için geçtiğimiz Nisan'da yapılan ve koruma kurulunun onayına sunulan plan değişikliğinde kriz çıktı.

Manisa'da 642 yıllık mescit restore ediliyor!

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve toprak kayması nedeniyle bir bölümü yerin altında kalan tarihi Gülgün Hatun Dere Mescidi için restorasyon çalışmaları başlatıldı

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Şeyh Süleyman Mescidi yeniden açılıyor!

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

Çekmeköy Doğa Park Mescidi açıldı!

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi Doğa Park içinde yer alan ve inşaatı tamamlanan mescidin açılışı yapıldı.

Taksim Camii tartışmalarına son nokta konuldu!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem: "Taksim'de temeli atılan caminin inşa edileceği alanda 2. Mahmut Vakfı'nın hayratı Taksim Mescidi var. Bizim o mekana hayrat olması hasebiyle cami dışında zaten başka bir şey yapmamız mümkün değil" dedi. -Cami 2018 yılının ramazan ayında açılacak.

Simkeş Mescidi Haberi

Simkeş Mescidi

Gerçek yeri Vatan Caddesi üzerinde bulunan Simkeş Mescidi 1959-1957'de dönemin Başkanı Adnan Menderes'in İstanbul'daki imar çalışmaları sırasında yıkıldı. 'Gümüş çeken gümüş işleyen' anlamına gelen Simkeş adlı mescit, eğer yeni bir değişiklik olmaz ise, Vatan Caddesi'nden Fındıkzade'ye çıkan Oğuzhan Caddesi'nin baş tarafında yapılacak. Bir zamanlar Zeki Müren, Neşe Karaböcek, Yıldırım Gürses, Hamiyet Yüceses, Emel Sayın'ın sahne aldığı eskilerin ünlü Lunapark Gazinosu'nun yerine mescidin ne zaman yapılacağı ise merak...