04 / 05 / 2024

Simsarlık Sözleşmesi taşınmaz mal

Simsarlık Sözleşmesi taşınmaz mal

Türk Borçlar Kanununa göre, simarlık sözleşmesi simsarın taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. İşte kanun maddeleri...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

Akiş GYO, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO, ihraç paylarının satılması için Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile aracılık sözleşmesi imzaladı...

İhlas Gayrimenkul danışmanlık sözleşmesi imzaladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) danışmanlık sözleşmesi hakkında açıklama yaptı...

Pera GYO 2018'de aylık 102 bin TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 102 bin TL  olan yeni kira sözleşmesi imzalandı..

Yeni Gimat GYO 2018'de aylık 680 bin 426 TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 680 bin 426 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

Akiş GYO, Gedik Yatırım'la likidite sağlayıcılık sözleşmesi imzalıyor!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) likidite sağlayıcılık sözleşmesi yapılması hakkında açıklama yaptı.

Körfez GYO likidite sağlayıcılık sözleşmesi imzaladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 15 Ağustos 2019 tarihine kadar geçerli likidite sağlayıcılık sözleşmesi imzaladı...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu!

Avukat Ceyda Huri Hergül, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu" konulu yazısını kaleme aldı...

Halk GYO, Halk Yatırım Menkul Değerler ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Halk GYO, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile sermaye piyasası araçları ihracı ile ilgili olarak finansal danışmanlık ve aracılık sözleşmeleri imzalandı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde ileride yapılacak devir işlemi için taşınmazın bedeli ve ödeme şekline, tapu teslim tarihi gibi bilgilere yer veriliyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2017 örneği..

Kira sözleşmesi örneği 2017!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların sahibi veya vekili tarafından kullanımını bir başkasına bıraktığı sözleşme kira sözleşmesi oluyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2017..

Servet GYO Likidite Sağlayıcılık Sözleşmesi imzaladı!

Servet GYO, Yönetim Kurulu'nun almış olduğu karar gereği bugün Bizim Menkul Değerler ile Likidite Sağlayıcılık Sözleşmesi imzaladı.

Simsarlık Sözleşmesi taşınmaz mal Haberi

Simsarlık Sözleşmesi taşınmaz mal

Simsarlık sözleşmesi!

Simsarlık sözleşmesi, simsarın taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği ve bu sözleşmenin kurulması hâlinde ücrete hak kazandığı sözleşme olarak tanımlanıyor.


Simsarlık sözleşmesine, kural olarak vekâlete ilişkin hükümler uygulanır.

Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmaz.


B. Ücret

I. Hak etme zamanı

MADDE 521- Simsar, ancak yaptığı faaliyet sonucunda sözleşme kurulursa ücrete hak kazanır.


Simsarın faaliyeti sonucunda kurulan sözleşme geciktirici koşula bağlanmışsa ücret, koşulun gerçekleşmesi hâlinde ödenir.


Simsarlık sözleşmesinde simsarın yapacağı giderlerin kendisine ödeneceği kararlaştırılmışsa, simsarın faaliyeti sözleşmenin kurulmasıyla sonuçlanmamış olsa bile giderleri ödenir.


II. Ücretin belirlenmesi

MADDE 522- Ücret, belirlenmemişse tarifeye, tarife yoksa teamüle göre ödenir.


III. Simsarın haklarını kaybetmesi

MADDE 523- Simsar, üstlendiği borcuna aykırı davranarak diğer tarafın menfaatine hareket eder veya dürüstlük kurallarına aykırı olarak diğer taraftan ücret sözü...