26 / 06 / 2024

Vakıf GYO İki Konak'ta son dakika gelişmesi! 4.4 milyarlık sözleşme sona erdirildi!

Vakıf GYO İki Konak'ta son dakika gelişmesi! 4.4 milyarlık sözleşme sona erdirildi!

Vakıf GYO tarafından İzmir Konak'ta hayata geçirilecek olan İki Konak projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Söz konusu projenin yüklenici sözleşmesi iki taraflı olarak sona erdirildi. İşte detaylar...



Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)  İzmir  Konak Karma Projesi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Vakıf GYO 'Karşılıklı Anlaşma İle Sözleşmenin Sona Erdirilmesi' olarak yaptığı açıklamada İki Konak projesinin yüklenici sözleşmesinin iki taraflı olarak sona erdirildiğini duyurdu.

Vakıf GYO açıklamasında İzmir Konak Karma Projesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı" işi için Rec Uluslararası İnşaat Yatırım San. Ve Tic. AŞ ile  9 Mart 2023 tarihinde  imzalanan yüklenici sözleşmesinin 17 Mayıs 2024 tarihinde  sona erdirildiğini duyurdu.

Vakıf GYO İki Konak projesi, İzmir ili, Konak ilçesi, Mersinli Mahallesi, 8601 ada 2 parselde yükselecek. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile hayata geçirilen proje için imzalar geçtiğimiz Mart ayında atılmıştı. 

Vakıf GYO İki Konak ta son dakika gelişmesi! 4.4 milyarlık sözleşme sona erdirildi!

4.4 MİLYARLIK SÖZLEŞME

Vakıf GYO İki Konak projesi (İzmir Konak Karma Projesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) için en uygun teklifin Rec Uluslararası İnşaat Yatırım San. Ve Tic. AŞ tarafından verildiği açıklamış ve Rec Uluslararası İnşaat Yatırım San. Ve Tic. AŞ ile ana yüklenici sözleşmesi imzalanmıştı. 

Ayrıca Vakıf GYO tarafından geçtiğimiz Mart ayında yapılan açıklamaya göre Rec Uluslararası İnşaat Yatırım San. Ve Tic. AŞ; 4 milyar 440 milyon Türk Lirası + KDV Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri üzerinden yüzde 35 Şirket Payı Gelir Oranı ile 1 milyar 554 milyon TL + KDV Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri'nin ve Satış Toplam Geliri'nin artması durumunda artan toplam gelir üzerinden yüzde 35 payın Vakıf GYO'ya ödeneceği de taahhüt edilmişti. 

İki Konak projesinde toplam 524 adet konut yer alırken proje 12 bin metrekarelik peyzaj alanıyla da dikkat çekiyor. Vakıf GYO İki Konak projesinde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, bahçeli dubleksler ve penthouse daireler bulunuyor. Proje ayrıca konutların yanı sıra 5 bin metrekarelik ticari alan da mevcut.

Arsa alanı 17 bin metrekare olarak açıklanan İki Konak projesinde;  900 araçlık otopark, yüzme havuzu, resepsiyon, elektrikli araç şarj istasyonu, tenis kortu, restoranlar, fitness salonu, alışveriş alanları, basketbol sahası, yürüyüş parkuru, açık ve kapalı çocuk oyun alanları bulunuyor. 

Vakıf GYO İki Konak ta son dakika gelişmesi! 4.4 milyarlık sözleşme sona erdirildi!

Vakıf GYO İki Konak projesi; Salhane İzban, Bayraklı Kuleler Bölgesi, Bölge adliyesine 1 dakika, Stadyum metro durağına 3 dakika mesafede yer alırken, Medicana'ya 8 dakika, Halkapınar aktarma istasyonuna 5 dakika, Ege Üniversitesi ve Forum AVM'ye 10 dakika, havaalanına 28 dakika, Urla'ya 45 dakika, Foça'ya ve Çeşme'ye 60 dakika mesafede inşa ediliyor. 

Vakıf GYO tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Mülkiyeti Şirketimize ait olan  İzmir İli, Konak İlçesi, 8601 Ada, 2 Parsel sayılı taşınmaz üzerindeki "İzmir Konak  Karma Projesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı" işi için Rec Uluslararası İnşaat Yatırım San. Ve Tic. AŞ ile  09/03/2023 tarihinde  imzalanan yüklenici sözleşmesi, 17/05/2024 tarihinde tarafların ortak mutabakatıyla imzalanan İkâle Sözleşme ile her iki taraf için de herhangi bir hak ve borç doğurmayacak şekilde sona erdirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Web: http://www.ikikonak.com/

Vakıf GYO İki Konak projesi için imzalar atıldı! Yeni proje! 

Bakan Uraloğlu'ndan bu şehirlere hızlı tren müjdesi!  Ulaşım süresi 2 saat 15 dakikaya inecek!

Banka banka 100 bin TL'nin güncel getirisi ne kadar?


Geri Dön