05 / 05 / 2024

Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi açıldı

Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi açıldı

Mimarlık tarihinin en önemli simgesi Mimar Sinan'ın, ölümünün 427. yılına özel hazırlanan "Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Sino Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sino Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fikri Sinan ve T.Stephane Charles Rıvaux ortaklığında kuruldu.

30. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 7-8 Şubat 2023'de!

30. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 7-8 Şubat 2023 tarihleri arasında Tel Aviv-İsrail'de gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

Fk Çelik Konstrüksiyon Ve Mimari Yapı Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fk Çelik Konstrüksiyon Ve Mimari Yapı Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Beykoz’da  50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Turan tarafından kuruldu.

Kaat Kentsel Ve Mimari Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kaat Kentsel Ve Mimari Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Lebriz Atan Karaartlı ve Sacit Arda Karaatlı ortaklığında kuruldu.

Häfele Discoveries yarın başlıyor!

Türkiye ve dünya çapında mobilya ve mimari donanımlarda yenilikçi ürünlere ve akılcı çözümlere attığı imza ile adından söz ettiren Häfele, pandemiyle beraber dijitalleşmeye başlayan ticari hayatta yeni bir evren yarattı. Häfele Discoveries 4 Mayıs tarihinde başlıyor...

29. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 1-2 Şubat 2022'de!

29. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 1-2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Kepez Belediyesi'nden 16.8 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Antalya İli Kepez Belediye Başkanlığı, Sinan ve Gazi Mahallesi'nde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış bedeli 16 milyon 820 bin TL olarak belirlendi. 

Collage Danışmanlık İnşaat Ve Mimari Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Collage Danışmanlık İnşaat Ve Mimari Tasarım Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Naunaın Ahmad ve Syed Ahmed M. Shahjehan ortaklığında kuruldu.

Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi açıldı Haberi

Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi açıldı

Mimarlık tarihinin en önemli simgesi Mimar Sinan'ın, ölümünün 427. yılına özel hazırlanan "Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.


Mimar Sinan Araştırma ve Uygulama Merkezi, MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü ve Allevents ortaklığında gerçekleşen serginin danışma kuruluna yer alan Prof. Dr. Demet Binan, sergide mimarın eserlerinin yanında yapıların oluşturduğu ortamı anlatmaya çalıştıklarını söyledi.


Sinan'ın eserlerinin İstanbul'un siluetini oluşturduğunu ifade eden Binan, sergiyi gezenlerin mimarın kentteki eserlerini de görmelerini arzu ettiklerini  kaydetti.


Serginin kalıcı olacağını, daha da geliştirilerek Anadolu'ya ve yurtdışına taşınacağını dile getiren Binan, "Sergi, Mimar Sinan'ın dünya mimarlık tarihi içinde yerini bulması açısından önemli. Mimar Sinan dünyada tanınıyor ama hak ettiği yerde değil. Mimar Sinan olmadan dünya mimarlık tarihini anlatamayız"...