04 / 05 / 2024

Sinema sanatçıları

Sinema sanatçıları

Sinema sanatçıları ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Emek Sineması'na yapılan inşaat çalışması için verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanması çağrısı yaptı.

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel ücretsiz konser ve etkinlik takvimi belli oldu! İşte İstanbul'daki ücretsiz konserler

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bazı ilçelerde ücretsiğz konserler verilecek. İstanbul'da ücretsiz konser takvimi ve sahne alacak sanatçılar belli oldu. Peki bugün İstanbul'da ücretsiz konserler hangileri?

Bayram tatilinde hangi ünlü hangi otelde sahneye çıkacak? Kıbrıs Antalya ve Muğla'da yıldız yağacak

Ramazan Bayramı tatili, pandemi sürecinden çıkan Türkiye'de pekçok insana dinlenme ve stres atmak için fırsat olacak. Kıbrıs, Antalya ve Muğla'daki otellerde ünlü sanatçılar bayram boyunca sahne alacak. İşte bayramda hayranlarıyla buluşacak ünlüler...

Gayrimenkul sektöründe token dönemi başlıyor mu?

Bugüne kadar ünlüler, furbol kulüpleri, sanatçılar, influencer'lar ve bazı sanat eserleriyle ön plana çıkan token pazarı büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Yarın süreçte tokenizasyona enerji, turizm, inşaat, AVM yönetimi ve turizm şirketlerinin de dahil olması öngörülüyor.

Sanatçı Fabrikası'nın tahliyesine ek süre verildi!

Bakırköylü Sanatçılar Derneği'nin, Vakıflar Genel Müdürlüğünce, kütüphane yapılacağı nedeniyle tahliyesi istendi. Müdürlükçe verilen 15 günlük süre bugün sona erdi. Vakıfların, binanın tahliyesi için 1 hafta verdiği belirtildi.

Sanatçılar kripto para dünyasına giriyor!

Kripto para borsasına olan ilgi her geçen gün artıyor. Dünya genelinde de sanat camiasından çok sayıda isim kripto borsasına yatırım yapmaya başladı.

Aylık kira kazancı dikkat çekiyor! Yatırımın yeni adı!

İstanbul'da yatırım amaçlı alınan ev, arsa gibi gayrimenkullerin ardından bir yatırım aracı daha öne çıktı. Yıllar önce kura ile elde edilen pazar tezgahları babadan oğula devredilirken sahiplerinin arasında sanatçılar, iş adamları, müteahhitler de olduğu ortaya çıktı.

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira stopajı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Biz KDV indirimi, destek paketi, kira stopajının yarıya düşürülmesi gibi somut adımlarla sanatçılarımıza sahip çıktık." dedi.

Yusuf Güney: Evimi sattım, kiraya geçtim!

Ünlü şarkıcı Yusuf Güney, pandemi sürecinde sanatçıların konserlerinin iptal olmasından dolayı "Geçinemiyoruz" şeklinde açıklama yapmalarıyla ilgili konuştu. Güney, " Ben arabamı ve evimi sattım. Daha uygun bir kiraya geçtim" dedi...

Yunanistanlı sanatçılar kira yardımı talep etti!

Yunanistan'da koronavirüs tedbirleri sebeniyle mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren sanatçılar, vergi indirimi ve kira yardımı talep etti.

Limak Filarmoni Orkestrası’ndan 23 Nisan mesajı!

Türkiye’nin dört bir yanında üstlendiği sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra kültür-sanat çalışmalarına da destek olan Limak Vakfı’nın kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası, 23 Nisan için genç sanatçılar öncülüğünde kalplere dokunan bir çalışmaya imza attı...

Sinema sanatçıları Haberi

Sinema sanatçıları

Sinema sanatçıları ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), yargının vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararına karşın Emek Sineması binasında devam eden inşaat çalışmalarının durdurulmasını istedi.


Çağrıda Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nin açtığı dava sonucu Emek Sineması'nın yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı çıktığı hatırlatıldı. İstanbul Bölge İdaresi Mahkemesi Birinci Kurulu durdurma kararını 19/12/2014 günü vermiş Mimarlar Odası kararı 12 Ocak 2015 günü kamuoyuyla paylaşmıştı. Sinemacılar çağrılarında ''yürütmeyi durdurma kararının bir hukuk devleti olmanın asgari koşullarından biri olarak derhal uygulamaya konulmasını ve Emek Sineması yerinde sürmekte olan inşaat çalışmalarının durdurulmasını'' talep ettiler.



Yurt...