29 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe token dönemi başlıyor mu?

Gayrimenkul sektöründe token dönemi başlıyor mu?

Bugüne kadar ünlüler, furbol kulüpleri, sanatçılar, influencer'lar ve bazı sanat eserleriyle ön plana çıkan token pazarı büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Yarın süreçte tokenizasyona enerji, turizm, inşaat, AVM yönetimi ve turizm şirketlerinin de dahil olması öngörülüyor.




Blok zincir teknolojileriyle beraber son senelerde yaşamımıza yepyeni yatırım araçları dahil oldu. İlk olarak blockchain teknolojisiyle hayat bulan kriptolarla başlayan bu yolculuğa, şu anda metaverse, nft, token da hızlı bir şekilde katıldı. 

Gayrimenkul sektöründe token dönemi başlıyor mu?

Son zamanlardaki en moda deyimlerden olan tokenizasyon ile beraber de artık ekonomik herhangi bir varlık, blok zincirinde parçalara bölünerek yatırımda bulunulabilir daha da önemlisi erişilebilir hale geldi. Örnek verilmesi gerekirse, spor kulüpleri, ünlüler, futbolcular, influencer'lar ve hatta dünyaca ünlü olan sanarçıların eserleri ve daha pek çok değer; tokenizasyonla yatırım aracı haline geldi. Bir araştırma firması olan ReportLinker'ın konuya ilişkin yayımladığı raporda, küresel tokenizasyon pazarının 2026 senesine kadar 3.6 milyar dolar büyüklüğe ulaşması öngörülüyor.

Peki token nasıl çıkarılır? Hangi sektörler tokenizasyon'a dahil olabilir? Gayrimenkul sektöründe tokenizasyon nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön