16 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektöründe token dönemi başlıyor mu?

Gayrimenkul sektöründe token dönemi başlıyor mu?

Bugüne kadar ünlüler, furbol kulüpleri, sanatçılar, influencer'lar ve bazı sanat eserleriyle ön plana çıkan token pazarı büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Yarın süreçte tokenizasyona enerji, turizm, inşaat, AVM yönetimi ve turizm şirketlerinin de dahil olması öngörülüyor.



TARAFTAR TOKEN TUTTU

Bugün token denildiğinde  akıllara ilk gelen taraftar tokenler oluyor; taarftar tokenler Türkiye'de ve dünya genelinde oldukça tuttu. Küresel çapta birçok dev futbol kulübü, hem gelir elde etmek hem de taraftarlarıyla etkileşimlerini artırabilmek amacıyla token çıkarttı. Son iki senede Türkiye'de, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon, Ankaragücü, Kocaelispor, Karşıyaka, Bursaspor, Eshişehirspor ve Gençler Birliği gibi pek çok furbol kulübü taraftar token arzı da gerçekleştirdi.

Defimec Kurucu Ortağı ve CEO'su Özcan Aytaç, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özcan Aytaç, gayrimenkul piyasasının tokenizasyona çok uygun olduğuna dikkat çekti. Aytaç, "Örneğin bugün 100 milyon TL değerindeki bir gayrimenkul, tokenize edildikten sonra blok zinciri üzerinde yer alan 100 milyon eşit parçaya bölünüyor. Bu parçalar, finansal sisteme likit varlıklar olarak katılıyor ve yatırıma açılıyor. Böylece dünyanın neresinde olursa olsun bir gayrimenkulün yüzde 0,1'ine dahi yatırın yapılabiliyor. Ayrıca bu yatırımlar, Defimec'in çoklu zincir merkeziyetsiz takas platformu Feximec'te 7 gün 24 saat nakde çevrilebiliyor. Tokenizasyon platformları ekosistemi Defimec olarak biz de spor endüstrisinin, influencer'ların ve girişim ekosisteminin tokenizasyonu odağında platformlar geliştiriyoruz" açıklamasında bulundu. 

Gayrimenkul sektöründe token dönemi başlıyor mu?

Bitay Teknoloji CEO'su Niyazi Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında, "Son zamanlarda piyasaalrda token'lara ciddi bir talep var, arz sayısı da buna paralel olarak yüksek rakamlara ulaştı. Pek çok kulüp ve marka kendi token'ını çıkarırken, özellikle 'launchpad' dediğimiz yeni projelere yatırım yapanların sayısı da artıyor. Spor kulüpleri son senelerde kendi token'larını çıkararak hem taraftarlarından fon topluyor hem de token sahiplerine çeşitli olanaklar sağlıyor. Ancak token'ların ardındaki niyet ve vaatler, spor kulüplerinin ve arkasındaki şirketlerin amaçlarına göre değişebiliyor, coin'lere göre daha basit ve sınırlı olabiliyor. Şirketlerin token arzındaki temel amacı gelir elde etmek ve dünyada önemli bir yere sahip olan blok zincir teknolojisine entegre olmak. Bu nedenle de inşaat, enerji, AVM yönetimi ve turizm sektöründeki şirketler, token çıkarmada önde gelen şirketler olacak diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön