30 / 04 / 2024

Sinop Ayancık maden ocağı

Sinop Ayancık maden ocağı

Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Çaylıoğlu Köyü’nde Mitto isimli firmanın kurduğu kalker ocağı tesisine tepki gösteren köylüler, taşocağına karşı direniş çadırı kurdu.

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Eb Hafriyat İnşaat Nakliyat Hurdacılık Maden Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Eb Hafriyat İnşaat Nakliyat Hurdacılık Maden Gıda Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Burak Güngör ve Erkan Güngör ortaklığında kuruldu.

Karabıyık Maden Anonim Şirketi kuruldu!

Karabıyık Maden Anonim Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammet Karabıyık tarafından kuruldu.

TOKİ Sinop Ayancık 2023 projesi için beklenen tarih geldi!

TOKİ Sinop Ayancık 2023 projesi için beklenen tarih geldi. Merakla beklenen Ayancık TOKi projesinin ihalesi yarın saat 13:30'da gerçekleştirilecek.

Belediye KDV'den muaf iki arsa satacak! Konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın!

Belediye KDV'den muaf iki arsa satacak... Sinop Ayancık'ta yer alan konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın...

Belediye KDV'den muaf ve konut imarlı 2 arsa satacak!

Sinop İli Ayancık Belediye Başkanlığı, Sinop Ayancık'ta yer alan konut imarlı arsaları satışa çıkardı.

Sinop'ta selzedeler için inşa edilen TOKİ konutlarının yüzde 95’i tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından selzedeler için hayata geçirilen konutların yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

TOKİ'den Sinop Merkez'e 317 konut ve 4 dükkanlık yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Merkez'de 317 konut ve 4 dükkanlık yeni proje inşa edecek.

Kungu İnşaat Maden Kömür Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kungu İnşaat Maden Kömür Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ali Fırat İstanbul tarafından kuruldu.

Argeos Mühendislik Mimarlık Maden Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Argeos Mühendislik Mimarlık Maden Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataköy'de Mehmet Kerem Ateş tarafından kuruldu.

TOKİ'den Sinop Ayancık'ta 770 bin liraya 3+1! 

TOKİ Sinop Ayancık 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Sinop Ayancık'ta kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Sinop Ayancık'ta  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Sinop Ayancık sosyal konut projesi... 

Batı Karadeniz'de bin 196 konut inşasında son noktaya gelindi! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın'da sağlıklı ve güvenli 1196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin inşasında artık son aşamaya geldik." ifadelerini kullandı.

Sinop Ayancık maden ocağı Haberi

Sinop Ayancık maden ocağı

Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Çaylıoğlu Köyü’nde Mitto isimli firmanın kurduğu kalker ocağı tesisine tepki gösteren köylüler, taşocağına karşı direniş çadırı kurdu. Köylülerden Şevket Çaylı, ocakta kullanılan dinamitlerin köye çok büyük zararı olduğunu ve atılan dinamit nedeniyle köyde su sıkıntısının yaşandığını ifade etti. Çaylı, “Dinamit nedeniyle, evler çatladı. Gösteriyoruz, “Önceden çatlamıştır diyorlar. Özellikle mıcır kırma makinesi bölgeye çok zarar veriyor. Makine nedeniyle, tarım yapamıyoruz. Dinamit atılan yerle evler arası çok yakın. Atılan dinamit sonrası evler sallanıyor. Köylü bunu istemiyor, taşocağını kim ister” diye konuştu.


Taşocağının doğal dengeyi bozduğunu vurgulayan başka bir köylü Haşim Çaylı ise köyün toz altında kaldığına değindi. Çaylı, “Köyün yukarısındaki mahallelerdeki evlerin çoğu sarsıntı nedeniyle çatladı. Köyde su kuyularımız vardı, dinamit patlatmaları nedeniyle sularımız çekildi. Uzaktan boruyla getirdiğimiz...