29 / 04 / 2024

Sinop Çevre Dostları Derneği

Sinop Çevre Dostları Derneği

Sinop'un yeni imar planını konunun uzmanlarının katılacağı bir panelle kamuoyu önünde tartışmaya açmak isteyen Sinop Çevre Dostları Derneği, bu konuda bir basın açıklaması yaparak 22 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek panele tüm Sinop halkını davet etti.

Sinop'ta selzedeler için inşa edilen TOKİ konutlarının yüzde 95’i tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından selzedeler için hayata geçirilen konutların yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

TOKİ'den Sinop'a 317 konutluk yeni proje!

250 bin yeni konutun başvuru dönemini geçtiğimiz günlerde sona erdiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop projesinin ihale tarihini açıkladı. TOKİ Sinop projesinde 317 konut yer alacak.

TOKİ'den Sinop Merkez'e 317 konut ve 4 dükkanlık yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Merkez'de 317 konut ve 4 dükkanlık yeni proje inşa edecek.

TOKİ Sinop projesi için düğmeye bastı! Sinop'a 177 yeni konut geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Durağan'da 177 yeni konut inşa edecek. İşte detaylar....

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konutun yapımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konut ve 170 köy evinin yapımına başlandığını açıkladı.

TOKİ Sinop Durağan'da 177 yeni konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sinop Durağan projesinin ihalesini 4 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Sinop Boyabat Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Boyabat Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Sinop Boyabat'a millet bahçesi müjdesi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Boyabat'ta yeni bir millet bahçesi inşa edecek.

TOKİ'den Sinop'a 317 konut ve 4 dükkan!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sinop'ta 317 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Sinop Boyabat'ta okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Yeni eğitim yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Boyabat'ta 16 derslikli eğitim binası inşa edecek.

TOKİ Sinop'ta 317 yeni konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sinop Ordu Mahallesi'nde 317 yeni konut inşa edecek.

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı!

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi’nin ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleşti.

Sinop Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Sinop İli Kent Meydanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Sinop Çevre Dostları Derneği Haberi

Sinop Çevre Dostları Derneği

Sinop Çevre Dostları Derneği adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hale Oğuz, çevrenin korunmasını ve çevresel değerlere saygıyı esas alan ekolojik temelli planlama anlayışını savunan bir demek olarak Sinop'un yeni imar planı ile ilgili eleştirileri olduğunu ve bu eleştirileri Sinop Belediyesi'ne yazılı olarak ilettiklerini; benzer eleştirilerin birçok sivil toplum kuruluşu ve kişiden de geldiğini duyarak yeni imar planının kamuoyu önünde tartışılması gerekliliğine inandıklarından bu paneli düzenlediklerini ifade etti. 


Sinop'un geleceğine yön verecek yeni imar planını büyük bir merakla beklediklerini, ancak planın askı sürecinde yaşananlardan başlayarak içeriği ve rant yaratmaya dayalı kararları nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. 

Planın çevresel değerler üzerinde yaratacağı baskılar ve kente getireceği yükleri değerlendiklerinde karamsarlığa kapıldıklarından belirten Hale Oğuz, yeni imar planına eleştiriler getiren diğer sivil toplum kuruluşlan...