17 / 07 / 2024

Sinop Erenlik seyir kulesi

Sinop Erenlik seyir kulesi

Sinop Boyabat'ta inşa edilen 57 metre yüksekliğindeki seyir kulesinin Kasım ayında hizmete açılması planlanıyor...

Sinop Erenlik seyir kulesinin inşasında sona gelindi!

Sinop Boyabat'ta inşa edilen 57 metre yüksekliğindeki seyir kulesinin Kasım ayında hizmete açılması planlanıyor...

Sinop'ta I. derece arkeolojik sit alanı kararı!

Sinop İli, Merkez, Yalı Köyü, Deliler Altı Mevkii’nde bulunan yapı kalıntılarının I. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sinop'ta doğal sit alanları için toplantı yapıldı!

Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırması projesinin 12.si Sinop'ta gerçekleştirildi. Akliman, Hamsilos Tabiat Parkı, ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ve Bafra Ovasını içeren arazi çalışmalarında akademisyen hocalar tarafından katılımcı

Japonlar Sinop'a kredi buldu!

Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşmayla ilgili finansman haberi geldi. Japon şirketler Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Itochu, kaynağı ülke dışında buldu.

Sinop'ta Boyabat ve Gerze'nin sınırları değişti!

Sinop Boyabat ilçesine bağlı Çattepe Köyü ile Gerze ilçesine bağlı Başsökü ve Kahramaneli Köyü arası sınırın özel krokisi bugün 29370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yatırımcı bekleniyor!

Rus ve Japon yatırımcıların ortak olduğu Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yoğun ilgi geliyor.Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Körfez Bölgesi'nden yatırımcılarla ortaklık için görüşmeler var" diye konuştu.

Karaman'da seyir terasları bitmek üzere!

Karaman Belediyesi tarafından Beyazkent Mahallesine yapılan Seyir Terasları’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karaman Belediyesi’nin yaz dönemine kadar hizmete açmayı planladığı alanda ekipler büyük titizlikle çalışıyor.

Sinop'ta Kültür Merkezi hafriyat çalışmalarında antik mezarlık bulundu!

Sinop’ta kent merkezi Gelincik Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında Antik nekropol (mezarlık) izlerine rastlandı

Sinop'ta kültür merkezi inşaatında tarihi mezarlar bulundu!

Sinop’ta yapımı planlanan Kültür Merkezi inşaatı sırasında çok sayıda tarihi eser ve mezarlar ortaya çıktı. Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, konuyla ilgili açıklama yaptı..

Ulutepe Seyir Terası hizmete girdi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Şehzadeler İlçesi’nde bulunan Ulutepe Caddesi’nde hayata geçirdiği Ulutepe yeşil alan düzenlemesi ve seyir terasları projesinin ardından bölge, BESOT A.Ş işletmeciliğinde yeni bir kafeye kavuştu.

Sinop Boyabat OSB altyapı inşaat ihalesi 7 Mayıs'ta!

Sinop-Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı tarafından Sinop Boyabat OSB alanına ait içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu inşaatlarından müteşekkil altyapı ikmal yapım işi ihalesi 7 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak.

Sinop Merkez Alt Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Nisan 2015 tarihinde onaylanan Sinop Merkez İlçe Alt Planlama Bölgesi 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 14 Nisan'da askıya çıktı...

Sinop kent merkezinin sit alanı ilan edilmesine tepki!

Belediye İş Sendikası, Sinop kent merkezinin SİT alanı ilan edilmesine dair başlatılan çalışmalara tepki gösterdi. Belediye-İş Sendikası Sinop İl Temsilciliği tarafından yazılı bir açıklama yaptı.

Sinop Erenlik seyir kulesi Haberi

Sinop Erenlik seyir kulesi

Sinop Erenlik Tepesi'ne inşa edilen ve 57 metrelik yüksekliğiyle Karadeniz bölgesinin en yüksek seyir kuleleri arasında gösterilen kulenin 52 metrelik bölümünün yapımı tamamlandı. 

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ülke turizmine çok önemli bir eseri daha kazandırmak üzere olduklarını ifade etti.  Çakıcı, "Türkiye'nin en yüksek seyir kulelerinden birini inşa etmenin gururunu yaşıyoruz. Kulemiz Kasım ayında hizmete açılarak bölge turizmine katkı sunmaya başlayacak." dedi. 

Çakıcı, sözlerine şöyle devam etti; "Boyabat ilçemiz tarihi yapılarıyla öne çıkan bir ilçe. Hakikaten çok sayıda tarihi yapımız ve bunların bir kısmı restore edilerek turizme kazandırılıyor. Belediye olarak biz de bu noktada ilçeye yeni turizm yatırımları kazandırma gayreti içerisindeyiz. Erenlik Tepesi mevkisinde yapımına başladığımız 57 metre yüksekliğinde seyir kulemizin inşası devam ediyor. Şu...