06 / 05 / 2024

sinop Eski Cuma Mahallesi

sinop Eski Cuma Mahallesi

Sinop’un Dikmen ilçesi Kerim köyü Eski Cuma Mahallesi’nde (Adı Güzel sınırı) devam eden karayolu çalışmasında mezarlar ve kilise kalıntıları bulundu.

Eski Hazine yöneticisinden olay dolar çıkışı! Merkez Bankası’nın 1 günde ne kadar dolar sattığını deşifre etti

Eski Hazineci ve Ekonomist Kerim Rota, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın geçtiğimiz Cuma günü ne kadar dolar satış yaptığını açıkladı.

Eskişehirli kadınlardan cami inşaatına destek!

Eskişehir’in 75. Yıl mahallesinde 12 yıldır tamamlanamayan cami için her cuma günü bir araya gelen kadınlar, yaptıkları gözlemeleri satıp inşaatın tamamlanması için destek olmaya çalışıyor.

Sinop’un hal binası kentin gelişimine hizmet edecek!

Sinopale Uluslararası Sinop Bienali önerisiyle Sinop’un kent belleğinde önemli bir yer tutan eski hal binasında, kentin gelişimine hizmet eden ılması yönünde Sinop Belediye Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Kocaeli eski valilik binası yıkılıyor!

Yeni Cuma Cami ile Uğur Mumcu Parkı’nın önündeki alanda bulunan valilik binası, 1974 yılından bu yana hizmet veren eski valilik binasının yıkım hazırlıkları başladı.

Sinop'ta karayolu çalışmasında tarihi kilise kalıntıları bulundu!

Sinop’un Dikmen ilçesi Kerim köyü Eski Cuma Mahallesi’nde (Adı Güzel sınırı) devam eden karayolu çalışmasında mezarlar ve kilise kalıntıları bulundu.

İzmit imar planlarına itiraz cuma günü sona eriyor!

İzmit Belediyesi tarafından eski Saraybahçe, Bekirpaşa, Alikahya, Kuruçeşme, Kullar ve Yuvacık belediyelerinin bir kısmını kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, revizyonu itirazı cuma günü sona eriyor.

Eskişehir’in en büyük seramik showroom’u hizmete açıldı!

Gökay Seramik, Eskişehir’in en büyük seramik showroom’unun kapılarını 18 Nisan Cuma günü NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın katılımıyla açtı.

Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi açılıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi, 27 Aralık Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve ünlü sanatçı Fatih Erkoç’un vereceği konserle açılıyor...

Şamahı Cuma Camisi ibadete açıldı!

Azerbaycan'ın en eski camisi Şamahı Cuma Camisi, yapılan restorasyon ve genişletme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Eskişehir'de 2.4 milyon TL'den satılık arsa!

Eskişehir 2. Sulh Hukuk Mahkemesi İzalei Şüyu Satış Memurluğu, Eskişehir ili, Odunpazarı İlçesi, Vişnelik Mahallesindeki arsayı 2 milyon 430 bin 400 TL'den satışa çıkardı. Satış, 21 Eylül 2012 Cuma günü yapılacak

Eskişehir'de 904 bin TL'den satılık arsa!

T.C. Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Batıkent Mahallesi'nde bulunan boş arsayı 904 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 03 Ağustos 2012 Cuma günü 11:00-11:10 saatleri arasında yapılacak

Sinop'ta 2.7 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Sinop İcra Dairesi'nden Gelincik mahallesinde bulunan bina 2 milyon 755 bin TL'ye satılacak. Satışlar, 17 Temmuz Salı ve 27 Temmuz Cuma günleri 15:00-15:10 saatleri arasında yapılacak

Bolu Belediyesi eski otobüs terminalini 17.5 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Bolu Belediye Başkanlığı Gölyüzü'nde bulunan eski otobüs terminalini 17 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkardı. Satış, 8 Haziran Cuma günü 15:00' de yapılacak

sinop Eski Cuma Mahallesi Haberi

sinop Eski Cuma Mahallesi

Sinop’un Dikmen ilçesi Kerim köyü Eski Cuma Mahallesi’nde (Adı Güzel sınırı) devam eden karayolu çalışmasında mezarlar ve kilise kalıntıları bulundu. Şantiye çalışanları duble yol için kazı yaparken, kepçe operatörü önünde farklı bir yapı olduğunu gördü. Bunun üzerine iş makinesini durdurarak hemen yetkililere haber verdi. Şantiye yetkilileri, durumu Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bildirdi. Çevre sakinleri, “Burada çok eskiden beridir bir kilise olduğu konuşulurdu. Kral mezarı ve kilise olduğu tahmin ediliyor” dedi.


Konu ile ilgili açıklama yapan Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, bulunan kalıntıların Roma dönemine ait olabileceğini ifade etti. Tosun, “Dikmen ilçemiz sınırları içerisinde yapılan yol çalışmaları sırasında mezar tomozlarına ve bir yapı kalıntısına rastlandı. İnşaat çalışmaları durduruldu ve bize haber verildi. Biz de hemen bölgeye...