04 / 05 / 2024

Sinop Santral inşaası

Sinop Santral inşaası

Sinop santralini inşa edecek Fransız-Japon konsorsiyumunda yer alan Fransız enerji şirketi GDF Suez santralda kullanılacak reaktörlerin temini konusunda ekonomik sıkıntılar içinde olan reaktör üreticisi Areva'dan garanti aldığını açıkladı.

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Akkuyu’dan sonra sıra Sinop için de müzakerelere başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile bir araya geldiği görüşmede Sinop konusunu gündeme getirmişti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Kastamonu ve Sinop için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ve Sinop illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

ENKA İnşaat Tataristan'da santral inşa edecek!

ENKA İnşaat, JSC Tatenergo ile Tataristan'da inşa edilecek 858MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santralinin anahtar teslimi olarak yapımı için 25,6 milyar Ruble'lik sözleşme imzaladı.

Avrasya GYO 259.5 milyon TL'lik fonu Metro Hotel Apartments için kullanacak!

Avrasya GYO, sermaye artırımı ile elde edilecek fonu Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi'nde inşaası planlanan ‘'Metro Hotel Apartments'' projesi için kullanacağını açıkladı. 

Sinop'ta inşaat krizi! İmar planları iptal edildi!

Sinop Belediye Meclisi tarafından 2016 yılında onay verilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı, hukuka uygun olmadığı nedeniyle iptal edildi. Sinop'ta şimdi de devam eden inşaatlar hakkında suç duyurusu yapıldı.

Makyol Santral'in yüzde 70'i satıldı!

Bahçeşehir'de Makyol Santral projesini teslim etmeye hazırlanan Makyol Gayrimenkul yeni projeler üretmeye hazrılanıyor.

Kepezaltı Santral'in tapuları dağıtılacak!

Antalya Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 123 projesini açıkladı. Tütüncü, ''Kepezaltı Santral'in tapularını dağıtacağız'' dedi.

Baki Ergül: Sinop'un imarı için çalıştık!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 10 yıllık hizmet dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Ergül, ''İmar planında Sinop için hareket ettik'' diye konuştu.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

Sinop Santral inşaası Haberi

Sinop Santral inşaası

Borçlarını idare etmeye çalışan ve yeni sipariş almakta sıkıntı yaşayan Areva, geçen yıl Mayıs ayında Sinop santralinde kullanılmak üzere dört tane nükleer reaktörü sağlamak için konsorsiyumla anlaşmıştı.


Ancak Areva'nın kâr uyarıları ve kredi notunun geçen yıl yatırım yapılabilir düzeyin altına indirilmesi şirketin yeni "Atmea" tipi reaktörleri geliştirmeye yetecek kadar sermayesi olmayabileceğine dair soru işaretleri yarattı. Şirketin hâlâ "EPR" adlı modelinin planlanandan birkaç yıl daha uzun süren geliştirme ve hedefleri bir milyar euro aşan maliyetleriyle boğuşuyor.


4 MART'TA AÇIKLAYACAKLAR

Areva'nın yeni yönetimi şirketin yeni stratejilerini ve borçları azaltmak için atılacak adımları 4 Mart'ta açıklayacak. GDF Suez CEO'su Gerard Mestrallet, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu değişikliğin reaktörlerin sağlanması önünde engel oluşturmasını istemiyoruz. Areva'nın yeni yönetimi de bunun farkında ve bize garanti verdi"...