05 / 05 / 2024

sinop ziyaretçisi

sinop ziyaretçisi

Bakanlar kurulu karan ile Mimar Sinan Üniversitesi'nce 2010 yılından bu yana devam eden Sinop Balatlar Kazısı bu yıl Temmuz ayının ilk haftasında 60 kişilik ekiple başlayıp Eylül ayının ilk haftasında çalışmalar sona erdi.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Sinop'ta turizmciler yeni imar planını bekliyor! 

Yıllık 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sinop'ta turizmciler yeni hazırlanacak imar planını bekliyor.

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

İşte hayallerdeki ev tarifi!

Emlakjet.com, “hayallerdeki ev”i araştırdı. 1.000 Emlakjet.com ziyaretçisi tarafından yanıtlanan “hayalinizdeki ev” anketinin sonuçları, pembe panjur mitine bir son veriyor.

İzmir Engelli Farkındalık Merkezi açıldı!

Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'de açıldı. Engellilerin yaşamındaki zorlukların deneyerek anlanması ve empati kurulmasını hedefleyen merkezin ilk ziyaretçisi Başkan Aziz Kocaoğlu oldu.

Sinop'a 5 yıldızlı sağlık kompleksi yapılacak!

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, Sinop İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Gökhan Telatar'ı makamında ziyaret etti.

Varlıbaş AVM'nin 2016 ziyaretçisi artacak!

Kente yapılan yeni yatırımlar ve artan turizm kapasitesiyle birlikte Varlıbaş AVM 2016 yılında ziyaretçi sayısında yüzde 30’a varan artış hedefliyor.

Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri turistlerin gözdesi!

Sinop'un Erfelek ilçesinde 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen ve bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiği Erfelek Tatlıca Şelaleleri, turistlerin ilgi odağı oldu.

Sinop Havalimanı terminal binası 2017’de tamam!

Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak yapımı devam eden Sinop Havalimanı terminal binası inşaatını ziyaret ederek, yeni terminal binasının Şubat 2017’de tamamlanacağını belirtti.

Karadeniz usulü serender!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yaşayan Mehmet Aydoğan'ın sıcak havalarda serinlemek için dere kenarındaki kayanın üzerine inşa ettiği serenderin ziyaretçisi eksik olmuyor. Aydoğan, 'kapımız herkese açık' diyor

Uzundere Rekreasyon Alanı'na Oyuncak Müzesi yapılacak!

Karabağlar Belediyesi 'nin projesi olan ve 250 hektar üzerine yapılan Uzundere Rekreasyon Alani 'nın, ünlü bir ziyaretçisi vardı.

Bahreyn 3.Gulf Property fuarı 12-14 Mayıs'ta!

Bahreyn’in Tek Uluslararası Gayrimenkul Fuarı olma özelliğini taşıyan Gulf Property Show, 12-14 Mayıs 2015’de kapılarını açıyor. Fuarın 10 ülkeden 9.300 profesyonel ziyaretçisi, 33 ülkeden 100 katılımcısı olacak.

En fazla kiralama nerede yapılıyor?

Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstiklal’deki mağaza büyüklükleri 5 AVM’yi bulurken sadece İstiklal’in hafta sonu ziyaretçisi AVM’lerin 5-6 katına ulaşıyor.En fazla kiralama nerede yapılıyor?

sinop ziyaretçisi Haberi

sinop ziyaretçisi

Bakanlar kurulu karan ile Mimar Sinan Üniversitesi'nce 2010 yılından bu yana devam eden Sinop Balatlar Kazısı bu yıl Temmuz ayının ilk haftasında 60 kişilik ekiple başlayıp Eylül ayının ilk haftasında çalışmalar sona erdi. 


2010 yılından bu yana Balatlar Yapı Kompleksinde Roma Hamamı bölümünde yoğunlaşan kazılarda hamamın Calderium ve Tepidarium kısmı tamamen ve pleastra kısmının da büyük bir bölümü ortaya çıkartıldı. Bilinen kilisenin hemen hemen karşısında M.S. 4. Ve 6. yy. tarihlendirilen erken Hristiyanlık dönemine ait kilise kalıntıları yer alıyor. Bu kilisenin önemi ise Sinop Merkezde şimdiye kadar keşfedilen en eski kilise olması. Bulunan saray temellerinin Mithridatlar döneminde yapılmış büyük bir spor okulu olabileceği tahmin ediliyor. Müze bahçesindeki heykel kaidesinde 150 müsabakaya katılmış, uluslararası yarışmalara girmiş, Anadolu coğrafyasından tanınan bir boksörün...