07 / 05 / 2024

Sinpaş Yapı örtülü kazanç

Sinpaş Yapı örtülü kazanç

Sinpaş GYO'nun yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, inşaat işlerinde 'örtülü kazanç' sağladıkları gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya geldi.

SPK'nın Sinpaş GYO incelemesi derinleştirildi!

SPK'nın Sinpaş GYO incelemesi derinleştirildi. Şirketin Sinpaş Yapı üzerinden gerçekleştirdiği inşaat işlerinin 'örtülü kazanç' maddesine girip girmediğine bakılıyor. İhlal tespit edilirse 5 yıl hapis cezası var.

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’ndan hem yüzde 50 indirim hem 8. ayda teslim imkanı!

Konut, iş yeri, araç alımları ya da yatırım amaçlı ihtiyaçlara yönelik tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, yeni kampanyası ile sınırlı sayıda kişiye hizmet bedelinde yüzde 50 indirim ve sekizinci ayda teslim imkanı sunuyor.. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan 2 bin 500 TL ödeme ile ev, 1.000 TL ile araba sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev, 1.000 TL'ye de araba sahibi olma fırsatı sunuluyor. Peki Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı nedir? Yapı Tasarruf Sandığı nasıl işler? İşte Yapı Tasarruf Sandığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Peki Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı nasıl işliyor? Yapı Tasarruf Sandığı nedir? İşte Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ilgili merak edilen her şey...

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı ile faizsiz kredisiz ev sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı ile faizsiz, banka kredisiz herkese ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Peki Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı nasıl işliyor? 

Öngel Yapı İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi Tırtıl Şubesi açıldı!

Öngel Yapı İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi Tırtıl Şubesi 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Sinpaş Yapı, Sinpaş GYO'ya devrediliyor!

Sinpaş Yapı'nın tam bölünme suretiyle sahip olduğu varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünün Sinpaş GYO'ya devri için hazırlanan SPK tarafından onaylanan duyuru metni ve esas sözleşme tadil metni KAP'ta yayınlandı...

Sinpaş Yapı Finans Şehir satılık daire!

Sinpaş Yapı Finans Şehir satılık daire fiyatları erken satışa özel olarak 440 bin TL'den başlıyor. Projede kişiye özel ödeme imkanı sunuluyor...

Sinpaş Yapı'nın Sinpaş GYO'ya devrini SPK onayladı!

Sinpaş Yapı'nın tam bölünme suretiyle sahip olduğu varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünün Sinpaş GYO'ya devri için hazırlanan SPK tarafından onaylandı. 

Sinpaş Yapı'nın Sinpaş GYO'ya devri onaylandı!

SPK, Sinpaş GYO tarafından Sinpaş Yapı'nın tam bölünmesi suretiyle sahip olduğu varlık ve yükümlülüklerin bir bölümünün devralınmasını onaylandı. 

Sinpaş GYO'nun Sinpaş Yapı'yı devralmasını SPK değerlendiriyor!

Sinpaş Yapı'nın sahip olduğu varlık ve yükümlülüklerden bir kısmının Sinpaş GYO tarafından devralınması konusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurunun değerlendirmesi devam ediyor.

Sinpaş Yapı, Sinpaş GYO'ya devredildi!

Sinpaş Yapı'nın sahip olduğu varlık ve yükümlükler, Sinpaş GYO'ya devredildi. Devredilen varlık ve yükümlülüklerle birlikte  Sinpaş GYO'nun sermayesi 600 milyon TL'den 884 milyon 884 bin 505 TL'ye yükseldi.

Sinpaş Yapı Finans Şehir ön talep!

Sinpaş Yapı Finans Şehir ön talep fırsatları sizleri bekliyor. Sinpaş Finans Şehir projesinde teslimler 2019 yılında yapılacak...

Sinpaş Yapı örtülü kazanç Haberi

Sinpaş Yapı örtülü kazanç

Sinpaş GYO'nun yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, inşaat işlerinde 'örtülü kazanç' sağladıkları gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya geldi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'yla ilgili örtülü kazanç soruşturmasında, şirket yetkilileri 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalırken, Sinpaş GYO suskunluğunu koruyor.

Yapılan şikayetler üzerine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Sinpaş GYO'ya SPK kanununun 21. maddesini ihlalden başlattığı inceleme devam ediyor. SPK, Sinpaş GYO'nun büyük ortağı Sinpaş Yapı üzerinden ihalesiz yaptığı inşaatlarda örtülü kazanç elde ettiğini tespit ederse yatırımcıları zarara uğratmaktarn suç duyurusunda bulunacak. 


SPK, Sinpaş GYO'nun piyasadan fiyat teklifi almadan tek firma üzerinden yapılan inşaat işiyle yatırımcının zarara uğratıldığınının kesinleşmesi halinde, işlemlerde yükümlülüğü olanların 5 yıla kadar hapis cezası istenecek. 


Örtülü kazanç aktarımı, şirket malvarlığına olumsuz etkinin yanında, kâr...